Hyr ut ditt boende

I samarbete med By Nordiq erbjuder Rally Sweden privatpersoner möjligheten att hyra ut sitt boende direkt i våra kanaler.
En lägenhet, stuga, hus eller ett rum? Allt är av intresse och allt kan hyras ut och ge ett välbehövligt tillskott i semesterkassan. Samtidigt hjälper du till att göra Rally Sweden till den folkfest det ska vara.

Om Rally Sweden

Rally Sweden som avgörs 9–12 februari, 2023, är en av deltävlingarna i WRC, världsmästerskapen i rally, och det enda utpräglade vinterrallyt. Det är Sveriges största årligen återkommande evenemang med omkring 200 000 besökare under fyra dagar.

Tävlingarna avgörs 2023 i värdstaden Umeå och efterfrågan på boende är stort både inne i centrala Umeå samt i området utanför Umeå.

Hur gör jag för att hyra ut?

Vill du lägga upp ditt boende för uthyrning kommer du igång här alternativt via direktlänken i menyn.

Du börjar med att registrera dig som uthyrare och anger följande objektinfo:

 • Typ av boende (hus, lägenhet, etc)
 • Hur många bäddar ditt boende har
 • Var någonstans ditt boende finns

Obs! Bor du i hyresrätt, tänk på att du behöver tillstånd hos din hyresvärd för att kunna hyra ut i andra hand.

När du lagt in uppgifterna kommer du automatiskt vidare till ett steg att skapa ett konto hos Rally Swedens boendeförmedlingspartner By Nordiq Privatuthyrning, såvida du inte redan har ett konto.

Därefter kan du lägga upp ditt boende genom att följa stegen i guiden. Tänk på att ange en lämplig uthyrningsperiod för ditt objekt. Kom också ihåg att lägga in bilder – en bild säger ju mer än tusen ord. När du lagt ut annonsen, tar det cirka två arbetsdagar innan objektet syns i Rally Swedens bokningsportal.

Vill du lägga upp ditt boende för uthyrning kommer du igång här genom att klicka på den gula knappen nedan.

Hyr ut ditt boende


Behöver du hjälp med att registrera dig eller att lägga upp ditt objekt på webben,
kontakta contact@bynordiq.se eller ring 08-409 06 405.


Bästa tipsen för att få sitt boende uthyrt

 • Erbjud ett rimligt hyrespris.
  Ett riktmärke för uthyraren är en prissättning med omkring 600 kr per person/natt och som vi kan se är det som bokas mest. Vi har satt ett högsta pris på 990 kr per person/natt, det går inte att lägga upp uthyrningsobjekt över detta belopp. Tänk på att till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det totala priset (uthyrarens pris + påslag) som sedan visas på webben till hyrestagarna.
 • Var flexibel med ankomstdagar och uthyrningsperiod
  Rally Swedens huvudsakliga tävlingsdagar är fredag till söndag, men många vill kanske gärna vara på plats några dagar före, och ibland efter. Har du möjlighet att vara flexibel ökar det chansen att få uthyrt. Dessutom kan du tjäna några extra kronor på det.
  Ett tips är därför att öppna upp för uthyrning av nätter hellre än hela veckor. Det ställer du in när du registrerar ditt boende.
 • Försäkring
  Du omfattas av en trygghetsförsäkring i tillägg till din vanliga försäkring, läs mer om den här.
  OBS! Tänk på att du själv behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring.
 • Skriv en tydlig beskrivning om ditt objekt
  Kom ihåg att du aldrig har något att förlora på att annonsera. Var bara tydlig med vad det är du erbjuder. Det underlättar både för dig som uthyrare och för hyrestagaren. Var tydlig i hur många personer det finns plats för. Bilder ökar också chanserna att få uthyrt markant.
  Är du osäker, titta gärna på andra objekt som ligger ute för uthyrning. Läs mer i våra guidelines här.
 • Se till att prisangivelsen blir rätt
  När du lägger in priset per natt för ett boende ska du ange det totala priset per natt, inte per natt och person.
 • Du kan enkelt hantera flera olika boendeobjekt samtidigt från samma konto. Om du redan har ett konto hos By Nordiq Privatuthyrning, eller vill göra ändringar i ett objekt som du har börjat på tidigare, loggar du in här.

Partners