SS 10/14 Långed Lördag 10:54 & 17:24

Sträckan startar på en snabb skogsväg några kilometer före ett kalhygge, där sträckan ändrar karaktär till en mindre skogsväg med små krön och kurvor mellan tallstammar. När sträckan närmar sig Långed går det snabbare igen över öppna marker innan det gäller att hitta bromspunkten vid första gården i Långed, då man verkligen kör “runt” huset. Inne i byn går sträckan över öppna fält och nära inpå både hus och uthus på mindre vägar genom byn. Sedan svänger det vänster in på huvudvägen igen. Här går sträckan mellan byn Långed och Ängsjö på en väg som innehåller allt en rallyfantast kan önska sig. Fina S-kombinationer genom gles tallskog. En mycket givande sträcka. När vägen svänger skarpt vänster vid första huset i Ängesjö blir sträckan rakare och snabbare igen med några skarpa svängar, där det gäller att bromsa rätt, så att sekunderna inte springer iväg, de sista kilometrarna mot mål.

Ladda ner karta

Stage info

 • Start ss10:
  Lördag 10:54
 • Start ss14:
  17:24
 • Rally Sweden Historic:
  Efter WRC SS 10
 • Total length:
  19,49 km

Publikplats 1

Här kommer bilarna ut från skogen till vårt största publikområde utanför Umeå stad. Publikplatsen börjar med snabb byväg med öppna fält på sidorna med lång vy. Efter det går sträckan in på en gårdsplan och fortsätter förbi ett uthus innan rallyvägen går in i en skogsdunge. Efter det så kommer rallybilarna ut på en lång raksträcka där bilarna kommer att nå sin topphastighet innan dom ska finna den rätta bromspunkten innan vinkeln till vänster, där sträckan åter går in i skogen. Detta är en mycket bra plats för barnfamiljer, nära till stora gärdesparkeringar och du kommer att se rallybilarna under en längre period.

 • Gärdesparkering
 • Matförsäljning, toalett

Publikplats 2

Här finns många fina publikplatser efter en kuperad väg med flera fina kurvkombinationer.

 • Gärdesparkering
 • Matförsäljning, toalett

Publikplats 3

Detta är platsen för dom som gillar att se rallybilarna i full fart. Ett mycket snabbt parti med lång vy och en plats där man kan höra rallybilarna gå på max hastighet under en längre period.

 • Gärdesparkering
 • Matförsäljning, toalett

Skoterpublikplats A

Här kommer bilarna ut från skogen till vårt största publikområde utanför Umeå stad. Publikplatsen börjar med snabb byväg med öppna fält på sidorna med lång vy. Efter det går sträckan in på en gårdsplan och fortsätter förbi ett uthus innan rallyvägen går in i en skogsdunge. Efter det så kommer rallybilarna ut på en lång raksträcka där bilarna kommer att nå sin topphastighet innan dom ska finna den rätta bromspunkten innan vinkeln till vänster, där sträckan åter går in i skogen. Detta är en mycket bra plats för barnfamiljer, nära till stora gärdesparkeringar och du kommer att se rallybilarna under en längre period. (Samma som publikplats 1.)

Skoterpublikplats B

Här kommer rallyvägen från en mycket snabb raksträcka, och svänger vinkel höger in på en mindre väg, där vägen ändrar karaktär till mer snabba, längre böjar.

Skoterpublikplats C

På detta snabba parti kan du följa rallybilarna på deras väg mot målet på sträckan. Partiet innehåller flera snabba kurvor.

Partners