SS 15 Umeå 1 / SS 18 Umeå 2 Powerstage Lördag 18:05 & Söndag 12:18

Snabb skogsträcka centralt på I20 området i Umeå. Först några riktigt snabba rakor med tvära vägbyten emellan. Sedan in på sträckan som körts som SS 1/8 Umeå Sprint, med hårnålar och fler nittiogradare för att sedan avslutas på The Red Barn Arena inför storpublik med tre spektakulära hopp och farter uppåt 150 km/h.

Observera det militära skyddsområdet – där får ingen publik finnas! (Utökat sedan förra året.)

Ladda ner karta

Stage info

  • Start ss15:
    Lördag 18:05
  • Start ss18:
    Söndag 12:18
  • Total length:
    10,08 km

Publikplats 1 – Sandbacka

Publikplatsen innehåller två högersvängar, där den andra svängen är en 90 graders sväng. För att rallybilarna ska få med sej fart mot rakan som kommer efter den andra svängen så behöver dom finna en bra "rytm" i denna del av sträckan

  • Toalett

Publikplats 2 – The Red Barn Arena

VM-rallyts epicentrum – varje dag hela rallyt är det här det händer och dagen avslutas. På söndagen är även sträckan Powerstage med extrapoäng till de fem första. En skön promenad eller kort tur med gratisbussarna från Umeå centrum, vid I20-området hittar du WRC:s hetaste arena. Spektakulära hopp och fullfartsrakor, food courts, VIP-områden och liveartister. Det här är stället att uppleva VM-rally, partya och familjefest. Efter tävlingarna, torsdag–lördag, är det dags för After Rally i partytältet. Välkommen till The Red Barn Arena!

Partners