Program 15–18 februari 2024

Vinterfestival i dagarna fyra – rally i världsklass, artister, food trucks och after rally. Vi ses i Umeå!

Invigning

torsdag 15 februari

Torsdag

Rallyt tjuvstartar redan på morgonen med Shakedown vid Håkmark, där kan du följa teamen och förarna flera gånger när de fullfartstränar, för att göra de sista finjusteringarna inför start. På eftermiddagen riktas alla blickar till The Red Barn Arena där det officiella programmet och en riktig familjefest kör igång med presentation, line-up och autografskrivning av toppteamen. Food court och restaurangtält öppnar och det blir livemusik och storstilad invigning. Sedan avslutas dagen med målgång av tävlingens första specialsträcka SS1 Umeå sprint.

Vinterfestival

fredag 16 februari

På fredagen drar tävlingarna igång på allvar. Följ dem på plats i skogen utefter sträckorna. Alla sträckor och tider kommer publiceras här på webben. Du kommer även få information om publikplatser och hur du enklast tar dig dit. Vare sig du tar egen bil, snöskoter eller enklast av allt med våra bussar som kommer täcka de flesta sträckor med tur och returlinjer från centrala Umeå. Missa heller inte den historiska klassen som kör efter WRC-bilarna på några av sträckorna. Serviceplatsen och Support Arena på Nolia mässområde är öppna hela dagen och Red Barn Arena med livemusik, dagens etapper på storbildsskärmar med livekommentering, restaurangtält, food court och VIP-områden. Här avslutas dagens tävlingar och bilarna kommer även förbi under dagen för regrouping.

The Red Barn Party

lördag 17 februari

Hitta din favoritplats i skogen och njut av farten tillsammans med vänner och likasinnade. Eller ta dig till The Red Barn Arena en lagom promenad från Umeå centrum eller hoppa på någon av skyttelbussarna som går mellan arenan och centrum. Här njuter du av livesändningar från dagen sträckor. Liveuppträdanden och spännande mat och dryck i restaurangtält och food court. Missa inte dagen service på serviceplatsen, där du kan följa teamens arbete med bilarna och kanske få en skymt av världsstjärnorna. På Red Barn blir det även prisutdelning och hyllning av vinnarna i den historiska klassen innan dagens avslutande sträckor med målgång på området. Sedan fortsätter festen i restaurangtältet med DJ och liveband till sent på natten.

Familjesöndag

söndag 18 februari

Avgörandets tid är här. En segrare ska koras och det görs på söndagens tre avslutande sträckor. Den sista, Power Stage med extra VM-poäng till de fem snabbaste, går i mål på The Red Barn Arena där podium och prisutdelning väntar. Food court och mässan med aktiviteter och utställare är öppen för en maxad familjedag, där det finns chans att komma förare och bilar nära.