Welcome to The Red Barn Arena

VM-rallyts epicentrum

Det är här det händer. Några välriktade stenkast, en skön promenad eller kort tur med gratisbussarna från Umeå centrum. Vid I20-området hittar du WRC:s nyaste och hetaste arena, lika rätt för nybörjaren och novisen som den inbitna rallynörden. Här sker torsdagens storstilade invigning och här avslutas varje dag med spektakulära hopp och fullfartsrakor. Du kan känna farten och följa stjärnorna på bara en billängds avstånd. Och samtidigt så mycket mer – food courts, VIP-områden, DJ:s och liveartister. Det här är stället att uppleva VM-rally, party och familjefest.

Program

Winter festival day by day

Torsdag

Invigning

torsdag 15 februari

På eftermiddagen riktas alla blickar till The Red Barn Arena där det officiella programmet och en riktig familjefest kör igång med presentation, line-up och autografskrivning av toppteamen. Food court och restaurangtält öppnar och det blir livemusik och storstilad invigning. Sedan avslutas dagen med målgång av tävlingens första specialsträcka SS1 Umeå sprint.

Vinterfestival

fredag 16 februari

The Red Barn Arena är öppen hela dagen med livemusik, dagens etapper på storbildsskärmar med livekommentering, restaurangtält, food court och VIP-områden. Här avslutas dagens tävlingar och bilarna kommer även förbi under dagen för regrouping.

The Red Barn Party

lördag 17 februari

På the Red Barn Arena njuter du av livesändningar från dagen sträckor. Liveuppträdanden och spännande mat och dryck i restaurangtält och food court. Det blir även prisutdelning och hyllning av vinnarna i den historiska klassen innan dagens avslutande sträckor med målgång på området. Sedan fortsätter festen i restaurangtältet med DJ och liveband till sent på natten.

Familjesöndag

söndag 18 februari

Avgörandets tid är här. En segrare ska koras och det görs på söndagens tre avslutande sträckor. Den sista, Power Stage med extra VM-poäng till de fem snabbaste, går i mål på The Red Barn Arena där podium och prisutdelning väntar. Food court och mässan med aktiviteter och utställare är öppen för en maxad familjedag, där det finns chans att komma förare och bilar nära.

Food court

Taste of Umeå

Rally och vinterfest är inte bara bilar, det är även mat och dryck. Och självklart gäller det även The Red Barn Arena. Caféer, varm korv, Mexicanskt, Thai, Hamburgare, Churros, Gyros och lokala höjdare. Det är bara lite av allt ätbart du kommer hitta i våra food courts och andra matställen som kommer finnas på strategiska ställen runt om i arenan. God mat, varm och kall dryck från lokala entreprenörer och i möjligaste mån lokala råvaror ger dig en smak av regionen och sätter guldkant på rallyfesten.

Aktiviteter

Action, Party & Play

Torsdag – Lördag

Utställning av rallyklassiker

I hästskon vid sista kurvan på The Red Barn Arena ställer entusiaster ut en rad klassiska rallybilar för andra entusiasters beskådan – nostalgigaranti!

Torsdag – Lördag

After Rally med Sebastian Swahn

Efter 21.00 i After Rally-tältet torsdag-lördag är det Sebastian Swahn som står för musiken och fixar festen.

Fredag & Lördag

Familjefest

Full familjefest i aktivitetsområdet. Från 13.00 till kvällen. Och lördag 16.00 intar PAW Patrol scenen.

Fredag & Lördag

Crosskart, Maverick

Åk med och upplev farten på vår bana vid aktivitetsområdet.

Fredag & Lördag

Ponnytrav

Åk med i sulkyn bakom våra pigga ponnys.

Fredag & Lördag

Minigrävare

Testa att köra och gräva med en minigrävare.

Fredag – Söndag

Racingsimulator

Testa att köra rally i bilsimulator.

Fredag – Söndag

Trampbilsrace

Klara vår testbana i trampbil.

Biljetter

Choose your Red Barn Ticket

Tickster

Artister

Live on stage

Torsdag 17:30

Adam Woods

Vidare till Finalkvalet i Melodifestivalen med låten Supernatural från första deltävlingen i Malmö, så nu får fansen åter hålla tummarna vid deltävling 5, 2 mars. Hans karriär tog fart efter debuten i Mello 2023, tillsammans med Jon Henrik Fjällgren och Arc North. Och genom flera lyckade samarbeten har han tagit sin plats på den svenska dansscenen. Förutom Mello väntar en rad releaser senare i år.

Något vi kanske får en försmak av vid invigningen av VM-rallyt på The Red Barn Arena, kl 17.30 torsdagen 15 februari. Häng med vetja.

Fredag 18:00

Maxida Märak

Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor och livescener. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.

På fredag 16 februari, 18.00 intar hon scenen på The Red Barn Arena. Missa det inte.

Lördag 16:00

Paw Patrol

Ryder och PAW Patrol måste hjälpa borgmästare Godglad att arrangera en talangshow i staden Adventure Bay. Hon behöver verkligen PAW Patrols hjälp och det är FORT! De får den fan-tass-tiska idén att uppträda med deras vovveboogie och får hjälp av publiken. Hela publiken aktiveras med rop och dans och frivilliga barn bjuds upp på scenen för att dansa med. Showen är byggd kring tal, sång och dans och glädje.

Hela familjen är välkommen och barn upp till tolv, går in gratis tillsammans med vuxen. Välkommen till The Red Barn Arena, 16.00 lördag den 17 februari.

Citykarta

Lätt att hitta rätt

Vill man, så har man det mesta inom gångavstånd. En lätt promenad från centrum till The Red Barn Arena eller Umeå Service Park Nolia och Support Arena. Eller så hoppar du på citybussarna som går skytteltrafik mellan centrum och Arenan. Under tävlingsdagarna åker du gratis på lokalbussarna, Ultra, med Rallybiljett.