Nyheter

Sträckor och tidsplan för Rally Sweden 2023

Nu presenterar Rally Sweden tidsplan och sträckor för den andra upplagan av VM-rallyt i Umeå den 9–12 februari 2023.

– Det har varit kul och spännande att sätta igång med arbetet för andra året här i Umeå. Till skillnad mot i fjol, när vi fick börja från noll, så är ju grovarbetet redan gjort. Nu vet vi vilka förutsättningar vi har och vad som gäller här. Och framför allt, vet såväl de boende som näringslivet samt region och kommuner vad ett världsevent av det här slaget innebär, och även vad det kan ge, säger tävlingsledaren Stig Rune Kjernsli.

LÄS MER – Sträckor och tidsplan

Banchef Roland ”Mikro” Åström är nöjd med resultatet och ser fram emot årets tävlingar, som han menar kommer bli ännu bättre och tightare, något som kommer att gynna såväl de tävlande som publiken.

– Några justeringar från förra året har naturligtvis skett. Tre nya sträckor har tillkommit och fyra fallit bort. Och i år blir Red Barn Arena ett ännu tydligare nav där varje tävlingsdag börjar och slutar. Här kommer presentation, invigning, start och avgörande Power Stage äga rum. Och serviceplatsen som tidigare inom gångavstånd vid Nolia mässområde. Allting i enlighet med vårt mål att skapa ett publikvänligt och nära rally som är lätt att ta till sig, även för en ny och kanske mer ”bekväm” publik, säger Mikro.

Organisationen kan också meddela att den så populära historiska klassen kommer att bli av som vanligt, nu helt i regi av de lokala motorklubbarna. Här väntas ett namnkunnigt och spännande startfält, såväl gällande förare som fordon.

– Att vi nu har fått banan godkänd av FIA och WRC innebär att vi nu kan lägga tid och engagemang på att preparera sträckorna och förbereda publikplatser. Allt för att skapa optimala förutsättningar, avslutar Mikro som välkomnar tävlande och publik till Umeå i februari 2023!