CLOSER TO REALLY-HIGH-FLYING-OBJECTS

FIA
FIA World Rally

HiQ Arena

Torsdag: Storstilad invigning med prins Carl Philip

Det är här alla kommer att vara. Tävlingarna och vinterfestivalen ska invigas och självklart är det Hertigen av Värmland vår motorprins Carl Philip som ser till att sätta fart på festen. Och det är en fest du inte får missa. Men först ska teamen visa upp sig och sina bilar. Det kommer att skrivas autografer och nerverna är på helspänn.

Red Bull Show. Först börjar vi med line-up av förarna, intervjuer och presentation. Framträdanden och DJ som skruvar upp stämningen innan Daniel Bodin drar igång sin actionstinna Red Bull Show. En halsbrytande snöskoteruppvisning som med åren blivit en naturlig del av Rally Swedens öppningsprogram.

Stipendium till lovande förarteam. Swedish Rally Drivers Club kommer dela ut sitt prestigefyllda stipendium till en särskilt lovande juniorförare och co-driver. Sedan är det dags för årets WRC-ekipage att presentera sig på Karlstad SSS 1.

Grupp B – ikoniskt återseende. Innan den första WRC-sträckan ska avgöras är det dags för ett kärt återseende. Då kommer några av de riktigt klassiska bilarna från åttiotalets monsterklass Grupp B och gör upp en mot en på superspecialen. Audi Sport Quattro, Ford RS200, Renault 5 Maxi Turbo och Toyota Celica Turbo – rent örongodis.

Lördag: Sean Banan & Red Bull Show

Familjedag på Färjestadstravet. DJ och food trucks sprider feststämning. Det blir vinterland för barnen med pulkabacke, skidspår och minitrav. Pulkor och skidutrustning finns att låna. Och självklart, även i år kommer X-gamesstjärnan Daniel Bodin och hans kompisar i Red Bull Show, med sin högtflygande snöskotershow i absoluta världsklass. Och absolut inte sist och heller inte minst – Sean Banan – som kommer att showa rumpan av publiken och veva upp stämningen för kvällen.

Grindarna öppnar redan kl 14.00 och du kan följa SS 14 Vargåsen 2 med Colin’s Crest på skärmarna. Och sedan kvällens höjdpunkt med SSS 2 och WRC-stjärnornas uppgörelse.

VIP. Karlstad SSS, torsdag och lördag, är perfekta tillfället att göra en härlig upplevelse ännu större. Boka ett VIP-paket för dig, kompisarna eller företaget på rallysweden.com

Ställ bilen – ta bussen. Vi bjuder på gratis rallybussar som kör skytteltrafik från Stora torget ut till Färjestadstravet på tävlingsdagarna. Och sedan tillbaka till centrum. Där A er Rally på restauranger och barer tar vid.

Partners