Nyheter

Så planeras Rally Sweden köra 2025

I mitten av februari 2025 är det åter dags för Rally Sweden. Dagarna 13-16 februari körs den fjärde VM-tävlingen med Umeå som centralort. Nu är planeringen klar och tillstånden är för rallyt sökta hos Länsstyrelsen. Tre nya specialsträckor planeras och en central Shakedown längs med Umeälven. Totalt kommer förarna att köra dryga trettio mil fördelat över 18 sträckor.

– Det är ett gediget arbete som bangänget och rallyts tillståndsansvarige gjort. Jag tycker de fått till ett väldigt lyckat upplägg fördelat på våra tävlingsdagar och får vi till Umeå City som Shakedown är jag övertygad om att öppningen för rallyt under torsdagen kommer bjuda på riktigt bra underhållning för Umeås boende och inresta publiken, säger Erik Åström, Event Director för Rally Sweden.

Efter Shakedown under torsdag dag inleds tävlandet med Umeå Sprint 1 med målgång på Red Barn Arena under torsdagskvällen. Samtliga dagar avslutar på Red Barn Arena. Två av de nya sträckorna körs under fredagen, Andersvattnet och Bäck, medan den tredje nya sträckan, Kolksele, körs under lördagen.

– WRC-promotorn vill ha en viss förändring av varje rally och det har bangruppen arbetat fram nu. Det är nästan 35 procent förändringar ute på de sträckor som vi planerar för. Vi lämnar några sträckor som vi kört flera år för att ta in dessa tre nya och det känns riktigt bra att vi nu kan presentera de här sträckor i Rally Sweden 2025. Tre sträckor som kommer bjuda på riktigt bra rallykörning, avslutar Åström.

Söndagen avslutar rallyt med två varv över Västervik på 29,4 km innan powerstage och målgång på Red Barn Arena vid 12-tiden. Senast var det Esapekka Lappi som fick köra upp på podiet som vinnare. Vem det blir 2025 återstår att se.

Mer information om Rally-VM på www.wrc.com