WRC Rally Sweden

Engagemang, isande temperaturer och ren passion för sporten

Rally Magazine

När februari närmar sig byggs förväntningarna upp, och rallyvärlden rustar för den hänförande spektakel som är Rally Sweden. Det är med stor glädje och spänning jag hälsar er varmt välkomna på WRC-familjens vägnar.

Mitt i vintern lyser detta evenemang som en juvel i WRC, fångar den distinkta essensen av vår globala motorsportserie. Den friska luften, de frusna landskapen och hastigheterna som överstiger 200 km/h på is och snö gör detta rally till en sann uppvisning av förarnas och kartläsarnas exceptionella skicklighet och mod. Det är en uppvisning i mästerlighet som aldrig slutar att imponera på oss.

Jona Siebel, Managing Director WRC-Promoter

Vi uttrycker vår uppriktiga tacksamhet till de lokala myndigheterna i Umeå och den välkomnande samiska gemenskapen, som har omfamnat oss och gjort denna fantastiska del av Sverige till vårt rallyhem. Deras stöd har varit avgörande för att skapa ett evenemang som lever upp till Rally Swedens kärnidentitet och säkerställer dess plats som ett höjdpunkt på WRC-kalendern.

Ett varmt tack riktas också till den engagerade armén av volontärer och funktionärer, de dolda hjältarna i Rally Sweden. Deras uthålliga engagemang, särskilt i hårt väder och låga temperaturer, är ett bevis för deras passion för sporten. Utan deras outtröttliga insatser skulle genomförandet av detta evenemang vara en omöjlig uppgift.

När vi rustar för Rally Sweden 2024 finns det även fler anledningar att fira. Vi är glada över att ha nått en ny långsiktig överenskommelse som säkrar evenemangets plats i Umeå och på WRC-kalendern för åren 2025 till 2027. Detta engagemang speglar framgången för partnerskapet med Umeå och den ljusa framtid vi ser för Rally Sweden.

Till alla deltagare, åskådare, partners och intressenter önskar vi ett säkert, framgångsrikt och fullständigt njutbart Rally Sweden.

Vi ses på sträckorna!

Jona Siebel, Managing Director WRC-Promoter