Nyheter

Citroën valde Dani Sordo

Det blir spanjoren Daniel Sordo som kommer att göra Mikko Hirvonen sällskap i Citroëns fabriksteam i rally-VM kommande säsong.

Norrmannen Mads Østberg, som har svensken Jonas Andersson som kartläsare, var också aktuell för sitsen, men får nu söka andra vägar.


Sordo, 29 år, är ingen ny bekantskap för Citroën. Efter sin JVM-titel 2005 fick han plats i fabriksteamet och körde full VM-säsong i WRC-bil 2006-2010.

Både 2008 och 2009 slutade Sordo på tredje plats i mästerskapet, men trots sina stora framgångar saknar han fortfarande en VM-delseger. Andraplatserna är desto fler – 17 stycken.

De två senaste säsongerna har spanjoren tävlat för Mini där hans bästa resultat har varit två andraplatser – Frankrike 2011 och Monte Carlo 2012.

Men nu återvänder alltså Sordo till Citroën. Hur många tävlingar har får under 2013 bestäms av hur många starter regerande världsmästaren Sébastien Loeb kommer att göra. Fransmannen ska avsluta sin VM-karriär med utvalda deltävlingar kommande säsong. Hittills är bara en namngiven – premiären, Monte Carlo-rallyt.

– Att komma tillbaka till Citroën, som var mitt förstaval för 2013, innebär en stor möjlighet för mig. I jagar fortfarande min första WRC-seger och jag har bestämt mig för att säkra den nästa säsong, säger Sordo, som slog med Mads Østberg om platsen bredvid Hirvonen i Citroën.

Norrmannen noterades för en toppsäsong 2012 och var länge med i diskussionen om platsen i Citroën. Nu valde fransmännen att satsa på Sordo varpå Ford och Mini ser ut att vara alternativen för Østberg och Andersson i sin fortsatta VM-satsning.