Nyheter

Datumet officiellt för 2021.

Rally Sweden 2021 omfattar utmaningar utöver det vanliga men organisationen har målet inställt på att kunna genomföra VM-rallyt på ett pandemianpassat sätt med publik - den 11–14 februari 2021.

För att vi älskar rally.

Ja, vi älskar verkligen rally, vår publik och vinterfestivalen. Och självklart ser vi fram emot att rulla igång Rally Sweden 2021. Vi befinner oss dock, som alla vet, mitt i en pandemi och det kommer med all säkerhet finnas restriktioner och utmaningar att ta hänsyn till en lång tid framöver. Men vi ser ljust på framtiden. Och just nu arbetar vi för fullt med en plan för att på ett pandemianpassat sätt kunna genomföra VM-rallyt den 11–14 februari 2021 – med publik!

Tillsammans med de inblandade kommunerna, Länsstyrelserna, Polismyndigheten och regionerna i Värmland och Dalarna vill vi ta fram en handlingsplan som ska möjliggöra ett lika fantastiskt som covid-19-anpassat evenemang.

Det som talar för att vi lyckas, är att vi har ett evenemang som äger rum utomhus i Nordens största arena, med över tio mils radie från serviceplatsen. Genom att sprida ut och begränsa publiken utefter sträckorna, sätta tydliga restriktioner för publikplatser och säkerställa att transporter sker i slutna sällskap, är vi övertygade om att vi kommer kunna presentera ett arrangemang som alla berörda myndigheter ska kunna godkänna.

Vi kommer naturligtvis följa pandemins utveckling, såväl på hemmaplan som i omvärlden och anpassa oss efter gällande restriktioner och föreskrifter. Mer information kommer att presenteras löpande.

Hoppas vi ses i vinter,

Glenn Olsson
VD, Rally Sweden