Nyheter

Fiesta WRC passar Solberg perfekt

Petter Solberg inledde årets säsong med en tredjeplats i Monte Carlo-rallyt. Det var ett bra facit för norrmannen i hans comeback som fabriksförare hos Ford.

Nu är han stekhet inför Rally Sweden 9-12 februari.


Petter Solbergs insats i VM-premiären gör honom till en av favoriterna i Rally Sweden, som i år är mer svensk-norskt än någonsin. Sex av fredagens sträckor avgörs i sin helhet på den norska sidan gränsen. En, SS2, startar dessutom i Sverige och rullar i mål i Norge. Det är också på den sistnämnda sträckan som Petter Solberg kommer att passera sitt svenska hem i Mitandersfors.

Hemmavägar är en av anledningarna till att Petter Solberg räknas som en av de riktigt heta segerkandidaterna i årets upplaga av Rally Sweden. En annan är den nytändning han fått i sin nya firmabil, Fords Fiesta RS WRC.

– Jag måste säga att jag är mycket imponerad av bilen. Den är snabb och den passar min körstil perfekt. Dessutom har jag förstått att den är ännu bättre på grus och snö än på asfalt så jag kan nästan inte vänta med att få komma ut på specialsträckorna i Norge och Sverige nästa månad, säger en glad och inspirerad Solberg.


Bild.

Foto: McKlein