Nyheter

Film från Göranssons WRC-test

Under de senaste två dagarna har Richard Göransson och kartläsaren Anders Fredriksson kört två testdagar med den MIni WRC de ska köra i Rally Sweden. Dagarna har bjudit på mycket körning, extremt kallt väder och stora leenden. Dryga 25 testmil avverkades under dagarna.

– Det här har varit mina två bästa dagar i en rallybil. Minin var helt grym. Vi hart haft sjukt kul och vi uppnådde det vi ville med testet, att vi skulle bestämma över bilen. Jag ångrar mig inte en sekund att vi satsade på WRC i vinter, säger en glad Göransson.

Även kartläsare Anders Fredriksson hade mycket kul under testdagarna. Senast han satt i en WRC-bil var med PG Andersson i Rally Norway 2009.

– Vi kom mycket snabbare in i WRC-bilen än vad jag hade förväntat mig. Att vi fick köra på olika vägar under dagarna gav mycket för Richards körkänsla. Men för mig är det helt otroligt att vi på en sträcka med ett längsta mått på 120 m i noterna genererade en snittfart på 101 km/tim och en toppfart på 172 km/tim. Bilen är helt galen. Jag längtar till Rally Sweden, säger Anders Fredriksson.

[youtube]eQBAlJsMLsM[/youtube]