Nyheter

Första anmälningarna inne

En fransman och en värmlänning blev först med att anmäla sig till Rally Sweden 2011.

Knappt hade anmälan öppnat förrän de första förarna anmälde sig till Rally Sweden 2011. Fransmannen Jean Pascal Besson blev först med att anmäla sig till VM-deltävlingen, Andreas Thelaus från Karlstad MC Bil var snabbast av SM-åkarna.

– Jag är en fransk förare som vill tävla i Rally Sweden för första gången, skriver Besson i ett mail till tävlingsledningen.

Jean Pascal Besson från Oyonnax är 44 år och har alltså ingen tidigare erfarenhet av den svenska VM-deltävlingen. Tävlingsrutin saknar han emellertid inte. I sin anmälan hänvisar han till två internationella starter de senaste säsongerna: Dakar-rallyt i Argentina 2009 och det franska VM-rallyt hösten 2010.

I Dakar blev han 67:a totalt och vann sin klass i en Mercedes. I Rally de France, där han körde en Mitsubishi Lancer Evo IX, var han strax utanför topp tio i sin klass.

Besson kommer till Rally Sweden med sin kartläsare Patrice Roissac.

Betydligt kortare resväg har Andreas Thelaus, 22 år, som bor i Grums och representerar för Karlstad MC Bil. Thelaus tävlar i Otrimmat 2WD där han kör en Ford Fiesta ST. 2009 slutade Thelaus fyra i såväl senior- som junior-SM. Dessutom var han en av de främsta i Fordcupen Top Driver.

Sista anmälningsdag för Rally Sweden 2011 är den 10 januari.


Bild.

Foto: McKlein