Nyheter

Generationskamp om SM-segern

Mats Jonsson mot Pontus Tidemand. Där har ni förarna som gjorde upp om SM-segern i Rally Sweden.

Åldermannen drog det längsta strået, men Tidemand tänker inte ge sig. Kanske kommer han utmana Jonsson igen redan i Åre om en månad?


Det blev en kamp mellan två generationer förare – och bilar – när årets SM-premiär i rally avgjordes i samband med VM-premiären Rally Sweden. Det var Mats Jonsson, 53 år, i en gammal Ford Escort WRC mot 20-årige Pontus Tidemand i en Ford Fiesta S2000 av senaste snitt.

Jonsson vann till slut, men efter den avslutande superspecialsträckan på Färjestadstravet i Karlstad skiljde inte mycket. Bara 2,8 sekunder.

– Jag försökte, men Mats höll undan. Fast jag är ändå nöjd med min insats. Åker man nästan lika fort som Jonsson ska man inte klaga, konstaterade Tidemand, som önskar sig en SM-fortsättning i den Fiesta han lånat av norrmannen Henning Solberg.

Om det blir så återstår att se, men självklart hoppas han få en ny chans att besegra sin gamla idol när SM fortsätter med Fäviken Winter Rally i Åke-Kall den 11-12 mars.

Jonsson var inte bara snabbast totalt i tävlingen. Tillsammans med trogne kartläsaren vann han även klassen Trimmat 4WD. Klassegrere blev även Tidemand, som tävlar för SMK Eda. Han och Jörgen Nordhagen triumferade nämligen i Otrimmat 4WD.

I de tvåhjulsdrivna klasserna blev det seger för Martin Berglund, SMK Gävle (trimmat) och Nils Fransson från Vännäs MK (otrimmat).

I junior-SM var Johan Carlsson från Degerfors RC snabbast i sin Toyota Corolla.


Resultat – se www.raceconsulting.com


Bild.

Foto: Jonas Bjällfalk

Mats Jonson och Johnny Johansson var snabbast i Rally Sweden och fick spruta skumpa under prisutdelningen på Färjestadstravet i Karlstad.