Nyheter

Göranson testade i England

Nu är WRC premiären nära. I onsdags befann sig Richard på engelsk mark för att bekanta sig med teamet Prodrive och WRC bilen. Det blev en heldag med väldigt mycket information och en första provkörning i bilen.

– Det är viktigt att få en bra relation med ett nytt team. Vi gick igenom hela bilen och jag lärde mig även hur vi ska göra för genomföra så kallat ”quick fix” Det kan innebära att byta ett styrstag eller en bärarm på en transport- eller specialsträcka. Bilen är välbyggd och jag fick en första smak av hur det är att köra en WRC-bil. Kom på mig själv att jag stod och log en bra stund efteråt, säger Richard

Men nu väntar två intensiva testdagar i Östersund på riktigt vinterföre. Torsdag och fredag blir väldigt viktiga för att komma väl förberedda till Rally Sweden som startat på torsdag nästa vecka: kl 20.00 på travbanan i Karlstad.

– Först och främst ska vi fokusera på att lära oss att köra bilen, sen kommer vi givetvis testa lite olika inställningar. Men fokus är att bli bästa kompis med bilen och få den att kännas som en ryggsäck. Jag ska köra bilen och bilen ska inte köra mig, menar Richard

Och bli inte förvånade om Ni kommer se Richards bil lite här och var. Idag levererades nämligen en alldeles nystripad promotionbil av MINI och Screenbolaget. Den kommer att rulla runt på vägarna framöver och första pitstop blir hos AutoExperten som har mässa i Örebro på fredag.