Nyheter

Göransson kör Rally Sweden

Richard Göransson följer upp sitt fjärde STCC-guld med en satsning på Rally Sweden.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Richard. Jag har besökt Svenska Rallyt i många år och drömt om att själv en dag få köra det och nu är den dagen snart här.


Richard Göransson kommer att köra en Mitsubishi Lancer Evolution X och han ser rallysatsningen i vinter som en viktig del i sin utveckling som racerförare. Han har tidigare gjort inhopp i långlopp på Nürburgring och kört enduroklassikern Gotland Grand National.

– Jag har alltid sagt att man som racerförare har nytta av att tävla mycket och ofta. Satsningen på Svenska Rallyt är något helt nytt för mig, en helt ny utmaning och det här är något som kommer att stärka mig ytterligare som förare, förklarar Richard.


Richard är efter fyra STCC-titlar på de senaste sju säsongerna van att vinna. Men inför Rally Sweden, som är det första VM-rallyt för 2011 med alla toppförare på plats, har Richard en realistisk målsättning.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften. Jag har stor respekt för alla konkurrenter och är väl medveten om hur svårt det här är. Målsättningen är i första hand att gå i mål i Karlstad. Det är många som har gjort det här satsningen möjlig och att fullfölja rallyt skulle vara ett bra sätt att tacka dem på, avslutar Richard.


Richard Göransson kommer att köra för Eljas Motorsport och Fredrik Eljas ser fram emot att ha den fyrfaldiga STCC-mästaren i sin bil i det svenska VM-rallyt.

– Richard är en stor förartalang och med rätt förberedelser tror vi att vi kan höja på en del ögonbryn i rallyvärlden. Richard har en ödmjuk målsättning men vi tror absolut att han har möjlighet att ta en topp-5 placering i klassen om snövallarna inte är i vägen, säger Fredrik Eljas.


Göransson har köpt bilen av finländaren Sebastian Lindholm och som kartläsare i Rally Sweden kommer han att ha erfarne Jörgen Carlsson från Borensberg. Innan starten i nästa års VM-premiär har Richard planerat in flera tester samt ett par tävlingar.

– Jag behöver all träning jag kan få att köra efter noter, säger han.


Rally Sweden körs den 10-13 februari med start och mål i Karlstad. Rallyt är säsongens första i VM och samtliga WRC-team och toppförare kommer att vara på plats.