Nyheter

Hederspris till Ramona och Fredrik

Det blev Ramona Karlsson och Fredrik Åhlin som tilldelades Svenska Rallyförarklubbens hederspris – och 10.000 kr vardera – i samband med invigningen av Rally Sweden 2011.

Ramona och Fredrik fick ta emot priset av rallyförarklubbens ordförande, 1979 års världsmästare Björn Waldegård, inför storpubliken på Färjestadstravet. Det var nämligen på travbanan i Karlstad som årets VM-premiär inleddes med en Superspecial torsdag kväll.

Ramona Karlsson är en av få kvinnliga förare på nationell toppnivå. Han kör SM och har gjorde stora framsteg under 2010 och satsar givetvis på att fortsätta klättringen mot toppen i klassen Otrimmat 4WD.

Fredrik Åhlin är en av svensk rallysports stora talanger. 19-åringen från Hammarö i Värmland är också en av tre svenskar – de andra två är Calle Ward och Victor Henriksson – som ska köra nya JVM-klassen den här säsongen. Åhlin vann i stenhård konkurrens sin plats i mästerskapet under en kvalificeringstävling i Spanien i höstas.

Både Ramona och Fredrik kommer att tävla i Rally Sweden under helgen. Ramona kör SM-delen av tävlingen medan Fredrik är anmäld i VM-fältet.

Tidigare pristagare av Svenska Rallyförarklubbens hederpris är: Daniel Carlsson, Jimmy Joge, Tobias Johansson, P-G Andersson, Oscar Svedlund, Mattias Ekström, Patrik Flodin, Peter Zachrisson, Patrik Sandell, Jonas Eriksson, Andreas Sjölander och Jocke Nyman.


Bild.

Foto: Backmans Foto