Nyheter

Hirvonen och Ford gjorde det igen

Mikko Hirvonen och kartläsare Jarmo Lehtinen lyckades hålla ledningen i Rally Sweden och försvara sin seger från förra året. 
– Vi är naturligtvis mycket glada. Det var en spännande kamp i den nya Fiesta WRC vilket är skoj, men svårare att köra än förra årets bilar.

– Jag hoppas att detta är början på en riktigt bra säsong. Jag vill verkligen inte vänta ett år på nästa seger … 
Ford tog en trippelseger i öppningen av 2011 års VM. Norska privatföraren Mads Östberg slutade tvåa och Hirvonens stallkamrat Jari-Matti Latvala trea.

Citroëns förare hävdade de tre positionerna efter topp tre med sina nya DS3 WRC efter en dramatisk sista dag, där Sebastien Ogier och Petter Solberg ursprungligen både hade hoppats att utmana Hirvonen för segern. Ogier slutade nu som bästa Citroën-förare som fyra och fick extra VM poäng för att vara snabbast på den direktsända Powerstage som avslutade rallyt.

Solberg, som hade tagits för fortkörning på fredag och fick lämna in sitt körkort 48 timmar senare – strax innan starten till Powerstage – överlämnade körandet till hans CoDriver Chris Patterson. De slutade fortfarande femma före Sébastien Loeb, som tidigt hade hamnat långt bak med en punktering samt att han tappade mycket tid som först på vågen under den snöiga fredagen.

I PWRC blev den tjeckiska föraren Martin Semerad den yngste föraren någonsin att vinna en tävling. Semerad är bara 20 år gammal och lyckades köra sin Mitsubishi till förstaplatsen.

Resultat (officiellt): Official Final Classification