Nyheter

Hirvonen leder – Göransson borta

Efter sju sträckor är toppar Mikko Hirvonen Rally Sweden. Finländaren, som vunnit de två senaste upplagorna av rallyt, leder tävlingen 1,0 sekund före landsmannen Jari-Matti Latvala. Trea är fjolårstvåan Mads Østberg, 19,1 sekunder efter.

Efter topptrion följer i tur och ordning Petter Solberg, Dani Sordo, Evgeny Novikov, Patrik Sandell och Henning Solberg.


Regerande världsmästaren Sébastien Loeb var av på SS7 och tappade två minuter på SS7. Fransmannen är nere på elfte plats, 2.04 min efter.

Richard Göransson har brutit . Han åkte av vägen mitt på SS6, Opaker 2, och slog bort vänster framhjul och tillhörande stötdämpare på sin Mini WRC.

– Vi kom lite för snabbt in i en tvär kurva och bilen skar ner i diket där den träffade en sten och skadade framvagnen, säger Göransson.

Trots avåkningen bryter Göransson inte från rallyt totalt. Förhoppningen är att teamet kan reparera bilen så att Göransson kan starta om under den så kallade Rally 2-regeln i morgon, lördag.

– Det tuffade på bra innan, vi hade lite bättre tempo. Just nu känns det väldigt tråkigt och jag hoppas verkligen att bilen går att fixa så att vi kan starta om med tidstillägg i morgon.


Bild: Richard Göransson.