Nyheter

Ingen Flodin – wild card till Aasen?

Det blir ingen start i Rally Sweden för Patrik Flodin. Han har dragit tillbaka sin anmälan.

– Vi jobbar med att försöka få ihop en IRC-satsning, men än är det inget som är klart, säger Patrik på sin egen hemsida.


Patrik Flodin och Göran Bergsten var en av de riktigt vassa namnen i Super 2000-klassen i Rally Sweden. Duon skulle ha kört en Ford Fiesta S2000 för estländaren Markko Märtins team.

Nu blir det ingen start i hemmatävlingen för svenskduon, som i stället hoppas på en satsning i IRC. Hur den kommer att se ut är det ännu ingen som uttalat sig om, men enligt tidningen Bilsports webbsida ska den ske i samarbete med Petter Solbergs team.

Även i den satsningen kommer Flodin med största säkerhet att köra en Ford Fiesta S2000.


Att Flodin dragit tillbaka sin anmälan beklagas givetvis av ledningen för Rally Sweden.

– Men även utan Flodin blir Super 2000-klassen ett riktigt getingbo med förare som bland annat Sébastien Ogier, Andreas Mikkelsen, P-G Andersson, Alister McRae, Hayden Paddon, Craig Breen, Pontus Tidemand och Marius Aasen, säger tävlingschefen Bertil Klarin.


Patrik Flodin hade ett så kallat wild card i Rally Sweden. Arrangerande Svenska Rallyt kommer nu att ansöka om att erbjuda norrmannen Marius Aasen det i stället. Aasen får därmed möjlighet att tävla om VM-poäng i SWRC-klassen trots att han inte är anmäld till hela mästerskapet.


Arrangörens andra wild card har tilldelats svenske mästaren Pontus Tidemand, som också är anmäld i S2000-klassen i Rally Sweden.Bild.

Foto: McKlein

Patrik Flodin har dragit tillbaka sin anmälan i Rally Sweden.