Nyheter

Latvala tillbaka som vinnare

Fords Jari-Matti Latvala (bilden) bröt Sébastien Loebs segersvit på fem raka segrar i årets VM-serie. Finländaren försvarade nämligen sin fjolårstriumf i det brittiska VM-rallyt och distanserade andraplacerade Loeb med 27,8 sekunder.

Petter Solberg gick en stenhård duell mot fransmannen, men fick efter 19 specialsträckor ge sig med futtiga 0,9 sekunders marginal.


Segern i Wales Rally GB var Latvalas första sedan triumfen i Rally Sweden i februari månad. Efter framgången i Sverige har finländaren haft svårt att hitta tillbaka till den översta pallplatsen. I det brittiska VM-rallyt var det emellertid aldrig något snack om saken. Latvala tog täten redan på den första etappen och behöll den hela vägen in i mål.

– Den här segern betyder mycket för mig. Rally GB är som en andra hemmatävling för mig eftersom jag inledde min VM-karriär här för tio år sedan och jag har faktiskt mer erfarenhet av den här tävlingen än mitt eget rally hemma i Finland, sa en överlycklig Latvala och tillade:

– Wales Rally GB är en av mina favorittävlingar och det här är första gången i min karriär som jag vinner samma rally två år i rad.

Petter Solberg hade givetvis hoppats gå segrande ur striden med Loeb. Han gav det mesta, men inte riktigt allt.

– Jag hade kunnat pusha hårdare, men jag ville inte göra något galet för att nå dubbla pallplatser var viktigt för Ford, viktigare än att förstöra ett rally genom att riskera allt för att nå en andraplats, sa Petter som närmast efter sig i prislistan hade en annan norrman, en nöjd Mads Østberg.

Bakom Østberg tog Mikko Hirvonen, Evgeny Novikov, Thierry Neuville, Matthew Wilson, Martin Prokop och Nasser Al Attiyah platserna fem till tio.

Nästa VM-rally avgörs på asfalt i Franskrike 4-7 oktober.


För kompletta resultat från Wales Rally GB – se: www.wrc.com

Bild.

Foto: Ford/Les Kolczak