Nyheter

Lustig vann rallyutmaning

Radioprofilen Ola Lustig har inlett nedräkningen inför Rally Sweden i populära Rix MorronZoo. I torsdags var han i Karlstad för att ta sig an sina kollegors utmaning att möta rallytjejen Jennie-Lee Hermansson på Kavlholmens motorstadion.

Utmaningen blev en succé, precis som Rally Swedens pågående tävling i samarbete med just Rix FM.


Tävlingen går ut på att deltagarna kan vinna resa, boende och rallypass för två personer till Rally Sweden 9-12 februari.

– Kampanjen som startade i måndags har verkligen blivit en supersuccé. Redan det första dygnet fick vi in närmare 300 tävlingssvar. Senast jag tittade i mailboxen var det över 500, säger Andreas Slätt på Svenska Rallyts marknadsavdelning.

– Intresset är enormt och visar hur otroligt populär Rally Sweden är, tillägger han.

Som ett led i kanalens rallykampanj gästade en av radioprofilerna, programledaren Ola Lustig från Rix MorronZoo, Karlstad och Kalvholmens Motorstadion i torsdags. På programmet: en utmaning mot rallyföraren Jennie-Lee Hermansson från Vansbro.

Utmaningen arrangerades av Kruse Promotion med rallyprofilen och TV-kommentatorn Jonas Kruse som tävlingsledare. Efter en teoretisk genomgång och flera uppvärmningsvarv på det hala underlaget blev det final över ett varv.

Jennie-Lee var först ut och med Kruse som kommentator i bilen blev det ett riktigt skrattvarv för hennes del. Kruses närvaro gjorde uppenbarligen att Jennie-Lee tappade fokus på uppgiften för i en kurvorna hamnade hon utanför banan och förlorade dyrbar tid.

Den bjudningen var Ola inte sen att utnyttja. Efter att ha varit långsammare än Jennie-Lee i förberedelserna inför finalen var han plötsligt några tiondelar före och kunde något överraskad höja den lilla segerpokalen som vinnare efteråt.

För att vara med och tävla om biljetter till Rally Sweden – se www.rallysweden.com/rixfm


Bilder.

Foto: Jerker Johansson


Det var halt på Kavlholmens Motorstadion i Karlstad. Här har både Ola och Jennie-Lee fått sladd.

Jonas Kruse var tävlingsledare. Här ger han Ola Lustig sina bästa tips – i stickning?!

Här avgörs utmaningen? Ola Lustig fick åka med Jennie-Lee under några varv och lärde sig massor.

Jubel för Ola Lustig – vinnare i rallyutmaningen.