Nyheter

Mästerskapshelg väntar

Kommande veckoslut tävlar flera av de svenska och norska Rally Sweden-förarna på hemmaplan. Årets andra deltävling i det norska mästerskapet avgörs liksom 2012 års premiär i det svenska.


Rally Sweden närmar sig och alla de anmälda förarna är mitt uppe i sina förberedelser. För de svenska och norska ekipagen ges möjlighet till test i tävlingstempo kommande helg.

SM-premiären Rally Uppsala körs fredag och lördag med fyra VM-förare på startlinjen. Anmälda är nämligen Pontus Tidemand, (bilden)Hans-Erik Weng, Andreas Thelaus och Jimmie Walfridsson.

För Tidemand, regerande svensk mästare, blir det första starten i hans nya Skoda Fabia S2000, bilen i vilken Andreas Mikkelsen premiärkörde och nyligen totalvann årets första NM-deltävling.

– Förhoppningsvis är det en riktig lyckobil även för mig, säger Tidemand, som ser fram emot starten i Uppsala på fredag kväll.

– Det ska bli kul att köra i SM igen och jag räknar med att det som vanligt blir en tuff kamp om segrar och poäng.


Richard Göransson, som också såg Rally Uppsala som en tänkbar uppladdningstävling inför Rally Sweden, kommer däremot inte till start. Han väljer i stället att köra Rally Elverum i sin Grupp N-Mitsubishi den 28 januari.

– Det är mycket snö och vägarna är i ungefär samma område som Svenska Rallyt. Vi ser det här rallyt som bästa tänkbara förberedelserna inför Rally Sweden om två veckor, säger teamchefen Fredrik Eljas.

Richard själv säger så här inför start:

– Visst hade det varit roligt att få mäta mig mot den svenska eliten igen men norrmännen kommer bjuda på minst lika bra motstånd. Det ska också bli kul att köra rally utanför Sverige för första gången, men huvudmålet är att fortsätta utveckla min notförståelse och finslipa arbetet mellan mig och min fantastiska co-driver Anders Fredriksson.


Även Mads Østberg, Marius Aasen, Eyvind Brynildsen, Anders Grøndal, Sten-Erik Brynildsen, Steve Røkland och Frank Tore Larsen – alla anmälda till Rally Sweden – kommer till start i årets andra deltävling i det norska mästerskapet.


Bild.

Foto: Jerker Johansson