Nyheter

Ny Citroën-dubbel i Grekland

Citroën noterades för säsongens tredje dubbelseger när Sébastien Loeb vann Akropolisrallyt i Grekland före teamkompisen Mikko Hirvonen.

Trea slutade Fords Jari-Matti Latvala, som gjorde comeback efter sin nyckelbenskada.

Norrmannen Petter Solberg kraschade ut sig på den sista etappen och blev poänglös.

Efter succén i det klassiska Akropolisrallyt är det dubbelt Citroën även i VM-tabellen. Regerande världsmästaren Loeb har samlat ihop 119 poäng på sex tävlingar och är 30 poäng före nye tvåan Mikko Hirvonen.

Inför Akropolisrallyt var det norrmannen Petter Solberg som var närmast Loeb i förar-VM. Solberg var också den som matchade fransmannen allra bäst på de tuffa vägarna i Grekland. Inför den sista etappen låg norrmannen tvåa, endast tio sekunder bakom Loeb.

Men i sin jakt på segern slog Solberg bort ett hjul redan på den första sträckan och tvingades bryta.

– Jag ville sätta press på Loeb och min plan var att ta in två eller tre sekunder på den första sträckan. Efter den första milen var vi lika och jag bestämde mig för att satsa ännu hårdare. Fram till olyckan var min körning perfekt, sa norrmannen som givetvis var besviken.

I ställer för Solberg hamnade en annan Ford-förare, Jari Matti Latvala, på tredje plats. Finländaren, som tvingades stå över deltävlingen i Argentina på grund av en nyckelbenskada, visade god form och var uppe i ledning innan han tappade tätkänning.

Fyra i Akropolisrallyt slutade Mads Østberg med svensken Jonas Andersson som kartläsare. Duon avancerade i VM.-tabellen och är nu uppe på tredje plats.

I WRC Academy tvingades såväl Pontus Tidemand som Fredrik Åhlin att bryta.

För resultat – se: www.wrc.com

Foto: Nicolas Zwickel/Citroën