Nyheter

Nytt tvåårsavtal säkrar Rally Swedens och Umeås plats i rally-VM

Rally Swedens premiärupplaga i Umeå blev en succé. Nu är det klart att WRC Promoter och Rally Sweden enats om ett nytt tvåårsavtal som säkrar Sveriges och Umeås plats i den prestigetunga VM-cirkusen. 

Rally Sweden 2022 har avslutats. Tävlingen blev en succé med bra väder, bra förhållanden, bra organisation och mycket publik.

Rally Swedens vd Glenn Olsson är mycket nöjd över arrangemanget.

– Jag tror vi har levererat högt över allas förväntan. Vi har haft fantastiska vägar, bra väder, bra tv-bilder och många har berättat att våra funktionärer har gjort ett fantastiskt jobb där ute, säger han och fortsätter:

– FIA är nöjda, Promotorn är nöjda, teamen är nöjda, alla tycker det har varit ett helt rätt beslut att flytta till Umeå, som stad passar Umeå jättebra för ett VM.

Nu är det också klart att det blir en fortsättning för Rally Sweden och Umeå i VM-cirkusen då WRC Promoter och Rally Sweden har enats om ett nytt tvåårsavtal.

– Att kunna avsluta en sådan här helg med att kunna berätta att vi förlängt vårt avtal med två år enligt plan känns så klart helt fantastiskt, säger Glenn Olsson.

WRC Promoter Event Director Simon Larkin kommenterar det nya avtalet:

– Det här avtalet säkrar Sveriges plats i FIA World Rally Championship de kommande två åren och värnar om framtiden för WRC:s enda rena vinterrally. Flytten norrut till Umeå har visat sig vara en rungande framgång och vi tackar Västerbottensregionen för det stöd och det varma välkomnande de har gett till mästerskapet den här veckan.