Nyheter

Oliver Solberg tillbaka i rampljuset. Segrade i WRC2 Rally Sweden 2023.

När WRC 2-klassen körde om säsongens första VM-poäng under Rally Sweden i Umeå visade 21-åringen klassen och körde hem segern med ackuratess. Segermarginalen till tvåan, norrmannen Ole-Christian Veiby, blev hela 42,3 sekunder och trea slutade Sami Pajari.

– Att få vinna på hemmaplan är helt fantastiskt, konstaterade Solberg som hyllades rejält av Umeåpubliken föräldrarna Pernilla och Petter på innerplan efter målgången.

Solberg levererade direkt för sitt nya team, tyska Toksport, och körde kontrollerat och stabilt helgen igenom. I fjolårets tävling rattade han en av Hyundai-teamets WRC-bilar.
I år fick han njuta av de vackra vintervägarna runt om i Umeå och Västerbotten i sin nya Skoda Fabia RS.

– Jag har haft en jämn helg, gjort bra däckval och allting har fungerat. Det känns fantastiskt att få den här starten på året och jag har fått tillbaka en god känsla och trivs i teamet. Jag är hur nöjd som helst, konstaterade en segerrusig Solberg efter målgången.

Solberg rattade sin nya bil som säkerheten själv och körde nu hem 8 av 18 specialsträckor under helgen och visade på allvar att drömmarna om att återigen att han inte tänker ge upp drömmen om att återigen bli fabriksförare i framtiden.

Målen inför tävlingen var nämligen att vinna och det infriade han med råge.

– Det här ger onekligen självförtroende inför framtiden.

Tvåan Ole-Christian Veiby var nöjd med silvret.

– Det har varit en kul duell hela helgen. Jag kom hit för att vinna, men vi tappade lite för mycket efter en avåkning på fredagen.Oliver har varit grym hela helgen, konstaterade Veiby.