Nyheter

P-G går för seger i Nya Zeeland

P-G Andersson är tillbaka i rally-VM. Kommande helg kör han årets fjärde deltävling i SWRC, som avgörs på Nya Zeeland. Anderssons senaste start i mästerskapet var Rally Sweden där han och kartläsaren Emil Axelsson bärgade Protons första seger i VM.

– Vi är här för att jaga ännu en fullpoängare, försäkrar P-G inför kvällens (torsdag) start i Auckland.

Brother Rally New Zeeland är året sjunde deltävling WRC-klassen och samtidigt den fjärde i SWRC och femte i PWRC. Jämte Andersson/Axelsson representeras Sverige av ytterligare en duo i tävlingen. I Nya Zeeland gör nämligen Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson sin tredje start i PWRC.

Sveriges flitigaste VM-resenär den här säsongen, kartläsaren Jonas Andersson, saknas däremot. Han och norrmannen Mads Østberg står nämligen över den kostnadskrävande tävlingen på andra sidan jordklotet. Det innebär i sin tur att de kan få svårt att försvara sin tredjeplats i VM-tabellen.

Alla de andra stjärnorna finns emellertid på plats, vilket innebär att Sébastien Loeb har möjlighet att ta sin femte seger för säsongen och rycka ifrån ytterligare i poängtoppen.

Lita emellertid på att herrar som bland annat Petter Solberg och Jari-Matti Latvala kommer att göra allt för att snuva fransmannen på den översta pallplatsen.


I SWRC-klassen går P-G Andersson för seger, men räknar med tuff konkurrens. Inte minst från VM-tvåan Hayden Paddon.

– Han blir farlig här på sina hemmavägar, men jag lovar att vi ska göra vad vi kan, säger P-G, som verkligen ser fram emot tävlingen.

– Det är ett häftigt rally med snabba vägar som svänger hela tiden, konstaterar han entusiastiskt.

Inför starten ligger P-G på fjärde plats i VM-tabellen med de 25 poäng han och Axelsson erövrade i Rally Sweden. Premiären i Monte Carlo tvingades duon bryta och tävlingen i Portugal stod svenskduon, som har fabrikskontrakt med Proton, över.


VM-tävlingen i Nya Zeeland, som faktiskt är den 500:e i VM-historien, består av 22 specialsträckor och inleds i kväll (torsdag) svensk tid och avslutas på söndag.

Sveriges Television sänder ett 55 minuter långt sammandrag från tävlingen i SVT 1 med start kl 17.00 på söndag (24 juni). Missa inte det.