Nyheter

Perfekt uppvärmning för Göransson

Lördagen den 21 januari genomförde flerfaldige STCC-mästaren Richard Göransson och co-drivern Anders Fredriksson sin första rallytävling för året. Som föråkare samlade de värdefulla kilometer i Finnskogsvalsen, som avgjordes i Torsby.

– Det är så grymt kul med Rally. Idag har jag hållit mig mitt i vägen, lyssnat på Anders och blivit ännu bättre på notförståelse. Det är precis det här jag behöver innan jag sätter mig i den MINI WRC som jag ska köra i Svenska Rallyt, säger en glad Richard

Föret var något varierat då det kom en del nysnö innan start som gjorde det lite svåråkt på en del specialsträckor.

– Vi har tränat med de bredare däcken som man använder på VM och i Svenska Rallyt. Något halare då det är snö som idag men Richard har gjort sitt och vi är överens i bilen. Vi fick ut det vi skulle av den här tävlingen, säger en leende Anders.

Finnskogavalsen vann av Mitsubishiföraren Patrik Johansson från Wäxjö MS. Han var 31,9 sekunder före märkeskollegan Kristian Johansson, Kinds MK.