Nyheter

Petter Solberg siktar mot pallen

I slutet av den här veckan är det äntligen dags för årets första VM-tävling, Rally Sweden. Petter Solberg World Rally Team är på plats och allt är klart för en spännande helg på isiga och snöiga vägar genom Värmlandsskogarna.

– Jag är helt klar för att starta i Sverige nu. Jag kände med en gång att jag trivdes bakom ratten på den nya bilen och jag gläds verkligen åt att kunna få jaga mot en pallplats till helgen, säger Petter inför starten på torsdag.

Petter fick i går se sin nya Citroën DS3 WRC för första gången. Han blev imponerad.

– Den är helt grym, både på insidan och utsidan, det finns så många bra detaljer och finesser. Det här är kvalitet rakt igenom, säger han.

Nytt för året i Rally Sweden är bland annat att den avslutande sträckan, SS 22 Gustavsfors, är en direktsänd så kallad powerstage. På SS 22 får förarna möjlighet att köra hem extra VM-poäng: 3,2 och 1 poäng till de tre snabbaste.

– Att avsluta rallyt med en powerstage tror jag är bra för sporten. Är du snabbast på sista sträckan kan du faktiskt få med dig tre extrapoäng, det kan visa sig vara viktiga poäng. Det gör nog att det blir lite action på slutet i stället för att man bara kör för att säkra placeringen man redan har, säger Petter.

Rally Sweden startar på torsdag kväll med den direktsända superspecialsträckan på Färjestadstravet. Första tävlande startar kl. 20:04.


Bild.

Det är med en helt ny Citroën DS3 WRC Petter Solberg kommer att jaga en topplacering i Rally Sweden kommande veckoslut.