Nyheter

Positiv däcknyhet för privatförare

Svenska Rallyt AB gav tidigt svenska och norska privatförare en julklapp i form av en billigare startavgift i Rally Sweden.

Nu kommer nästa kostnadsbesparande nyhet: Privatanmälda förare i Grupp N-bilar tillåts köra VM-tävlingen på sina vanliga vinterdäck.


Rally Sweden är en klassiker många privatförare gärna vill köra. Intresset är givetvis störst i Sverige, men med flera sträckor i Norge har suget efter att köra Rally Sweden självklart också ökat där.

För att möta intresset tog ledningen för Rally Sweden redan i oktober beslut om att sänka anmälningsavgiften för svenska och norska privatförare med 10.000 kr (från 25.000 kr till 15.000 kr).


Nu kommer nästa positiva besked. Via lobbyarbete har ledningen för Rally Sweden fått igenom att anmälda privatförare i Grupp N-bilar inte är hänvisade till de ordinarie däckregler som gäller för mästerskapets enda tävling på snö och is. De tillåts köra tävlingen på de smalare däck de normalt använder i nationella tävlingar. Detta bidrar glädjande nog också till att sänka kostnaderna för teamen.


– Det känns bra att vi fått till regelverket när det gäller den här detaljen. Det är positivt både för oss och förarna och jämfört med tidigare år ser vi fram emot ett rekordstort antal privatförare i anmälningslistan, säger Bertil Klarin, tävlingschef för Rally Sweden.