Nyheter

Förberedelserna inför Rally Sweden går enligt plan

Hela organisation bakom Rally Sweden arbetar för högtryck med förberedelserna inför andra deltävlingen i FIA World Rally Championship, som genomförs i Värmland samt även på andra sidan norska gränsen.

Trots den senaste tidens varma väder så känner sig arrangörerna trygga i att de gällande väderprognoserna med kyla räcker till för att möjliggöra hårda och fasta vägar samt även en del snö.

Rally Swedens vd Glenn Olsson tillbringade helgen på plats vid VM-säsongens öppningsrunda Rallye Monte Carlo där möten med nyckelintressenterna FIA, WRC Promoter samt WRC-teamen ägde rum. Statusen på vägar presenterades och väderprognoser studerades. Både FIA och WRC Promoter gav ett enhälligt stöd för Rally Swedens planer att genomföra eventet enligt plan, förutsatt att vädret utvecklas enligt prognoserna och möjliggör ett säkert genomförande.

– Vi kommer löpande rapportera och rådgöra med FIA och WRC Promoter, men om vädret utvecklas enligt prognoserna ser vi inga problem att genomföra eventet som planerat. Vädret är tyvärr en faktor vi inte kan kontrollera, men hela vår organisation jobbar hårt med att förbereda för ännu ett fantastiskt Rally Sweden, hälsar Glenn Olsson.