Nyheter

Rally-VM tillbaka i SVT!

Rally-VM är tillbaka i Sveriges Television. Redan nu på söndag sänds höjdpunkterna från premiären i Monte Carlo-rallyt med ett timslångt program med start kl 23.00 i SVT1.

SVT kommer att sända från mästerskapets samtliga 13 tävlingar. Störst blir satsningen från Rally Sweden 9-12 februari då det bland annat blir premiär för rally i populära Vinterstudion.


Rally-VM har tidigare visats i Sveriges Television. Nu är mästerskapet tillbaka.

– Det är bra för oss och vår sport att VM återigen sänds i SVT. Intresset för rally är stort i Sverige och genom SVT har alla möjlighet att följa tävlingarna i mästerskapet, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.


Rally-VM inleddes i onsdags med Monte Carlo-rallyt. På söndag är det målgång och kl 23.00 samma kväll sänds ett sammandrag från tävlingen i STV1.

Nästa deltävling i mästerskapet är Rally Sweden, som avgörs 9-12 februari. I det svenska VM-rallyt inleder Patrik Sandell sin WRC-satsning och till start i huvudklassen kommer även banracingmästaren från STCC, Richard Göransson.

SVT kommer att hårdbevaka Rally Sweden med dagliga sändningar. Som en del i den satsningen ingår även rapporter i Vinterstudion både lördag och söndag.


Johan Ejeborg, projektledare för sändningarna ser fram emot nysatsningen.

– Det känns otroligt roligt för oss att kunna erbjuda vår publik rally-VM som ytterligare ett starkt mästerskap i SVT:s motorutbud, säger han.

Kommentator under samtliga sändningar blir Stefan Klemetz och till sin hjälp får han expertkommentatorn och rallyprofilen Jonas Kruse.


Bild.

Foto: McKlein

Se Sébastien Loeb och de andra VM-stjärnorna redan på söndag. SVT1 sänder ett timslångt sammandrag från Monte Carlo-rallyt med start kl 23.00.