Nyheter

Så sänder Rallyradion från Rally Sweden 2024

Givetvis är den populära rallyradion tillbaka när den tredje upplagan av VM-tävlingen Rally Sweden avgörs i Umeå den 15 till 18 februari. Svensk Bilsports Rallyradio står redo att sända närmare 35 timmar liveradio från årets VM-fest.

– Det är lika ärofyllt som det är roligt att få möjligheten att fortsätta sända rallyradion från Rally Sweden. Vi är så laddade man kan bli, och ser fram mot att ta lyssnarna genom årets tävling, säger Sebastian Bourghardt, programledare och producent för rallyradion.

Start på torsdagen

Sändningarna från tävlingen startar på torsdagskvällen i samband med att rallyt invigs och den första sträckan körs på Red Barn Arena i centrala Umeå. Därefter bevakas alla sträckor i rally till målgång på söndag eftermiddag.

I år blir kvartetten av radiopratare dock en kvintett, detta när Robin Nilsson från Motala förstärker som sträckreporter. Nilsson är främst känd som kommentator på Viaplay Motor för Indycar och Porsche Carrera Cup, men har under många år hoppat in i radion från Rally-SM.

Som tidigare kommer lyssnarna även höra Sebastian Bourghardt och Sofie Lundmark i studion, med reportrarna Lars Jonsson och Per Johansson. Då Per Johansson kommer inta en roll som mer ambulerande reporter i kombination med speakeruppdrag på The Red Barn Arena tar Robin Nilsson vid som sträckreporter bredvid Lars Jonsson.

– Vi är mycket glada att Robin Nilsson ansluter till rallyradion. Med all sin erfarenhet från många typer av motorsport i olika medier blir han en fantastisk resurs att ha på sträckorna. Med Per Johansson som en fri reporter kommer vi på ett bättre sätt kunna plocka in folkfesten i Umeå med fler röster från skogen, serviceplatsen och arenorna, säger Bourghardt.

102,3 i Umeå och 103,0 i Vännäs

Precis som tidigare år sänds Svensk Bilsports Rallyradio från Rally Sweden ut på FM-bandet i Umeå-regionen via ett samarbete med lokala kanalerna Pop & Rock och Rockstar på frekvenserna 102,3 Mhz i Umeå och 103,0 Mhz i Vännäs.

Sändningarna kommer även gå att lyssna på digitalt via www.svenskbilsporttv.se

Sändningstider:

Torsdag 15 feb: 18:00-20:30
Fredag 16 feb: 08:30-20:00
Lördag 17 feb: 07:30-20:00
Söndag 18 feb: 07:30-14:00