Nyheter

Red Bull och Daniel Bodin klara för Rally Sweden

Världens bästa skoteråkare kommer till Rally Sweden. Och Red Bull är ny partner till VM-tävlingen.
Dubble X-Games-mästaren Daniel Bodin kommer bjuda på spektakulära skoteruppvisningar.
– Det blir jag och tre kompisar som kommer till rallyt, säger Bodin från träningen inför årets X-Games.

Inför årets VM-tävling bestämde sig Svenska Rallyt för att utöka evenemanget och hitta nya sätt att bjuda på häftiga upplevelser, utan att tappa attributen som gör VM-rallyt spännande. Och nu har man lyckats knyta upp ett av extremsportens allra största namn, Daniel Bodin, dubbel guldmejdaljör i X-Games och känd för sina spektakulära hopp, bland annat när han hoppade över 44 meter – samtidigt som han gjorde en bakåtvolt.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna bjuda Sverige och alla motorsportsintresserade på det här. Jag tror att väldigt många kommer häpna över vad han kan göra med en skoter, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.

Daniel Bodin, som tävlar i X-Games i slutet av januari, ingår i Red Bulls stall och det är också energidryckstillverkaren som ligger bakom Bodins medverkan under Rally Sweden.

– 2013 är år ett i ett längre partnerskap och självklart känns det helt fantastiskt att samarbeta med Red Bull som är ett av världens största varumärken och världskända för sin strävan att testa gränser, de stod högst på min önskelista inför i år. Red Bull som partner skapar helt nya resurser till Rally Swedens utveckling som ett internationellt event, säger Olsson.

Under Rally Sweden kommer Daniel Bodin uppträda på travbanan i Karlstad torsdag och fredag för att sedan vara i Hagfors (Hagfors Sprint 2) under lördagen och på andra sidan norska gränsen, på Kirkenær Arena, på söndagen.
Daniel Bodin