Nyheter

Så här ser Sandells Mini WRC ut

Efter mycket hemlighetsmakeri, och flera sista minuten-ändringar, avslöjar nu Sweden World Rally Team designen på teamets nya MINI WRC, den som Patrik Sandell ska ratta i Svenska Rallyt nästa vecka.

Det blev lite bråttom. Teamet hade just spikat designen när beskedet kom: Prodrive som driver MINI:s officiella WRC-team hade nominerat Sandell till att bli teamets andreförare i Svenska rallyt. Svensken kör därmed för poäng i märkes-VM, och bilen ska därför följa fabriksteamets grafiska profil.

– Det kom helt oväntat för oss och innebar en del extraarbete. Men det var inga sura miner direkt för det, det var ju rätt angenäma problem, säger Patrik Sandell.

Teamchefen Jan Pettersson tillägger:

– Det var viktigt för oss att kunna behålla Sweden World Rally Teams blå-gula grunddesign, även efter att vi fick veta att Sandell nominerats till märkespoäng. Och jag tycker själv att det blev riktigt bra, säger Pettersson.

I och med nomineringen blir Sandell teamkamrat med spanjoren Daniel Sordo, som körde hem en sensationell andraplats för MINI vid VM-premiären i Monte Carlo för ett par veckor sedan.