Nyheter

Rally Sweden och Svensk Bilsport i samarbete med Rallybåten

Projekt Rallybåten blir ny Official Supplier till Rally Sweden.

Rallybåten dansgolv

– Ett intressant och spännande initiativ som inte bara bidrar till att synliggöra Rally Sweden och locka publik till tävlingen. Rallybåten samlar 1600 motorsportentusiaster i en unik och aldrig tidigare sedd satsning. Många utav dem är våra medlemmar, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare och VD för Rally Sweden.

9–12 februari 2023 avreser Viking Cinderella från Stockholm till Rally Sweden i Umeå. Tillfälligt omdöpt till Rallybåten erbjuder fartyget 1600 resenärer ett helt nytt och unikt sätt att uppleva världsmästerskapets enda vintertävling. Nöjeskryssning och VM-rally – allt i ett.

– Rallybåten är till för Rally Sweden och landets alla motorsportentusiaster. Därför är det självklart positivt att vi nu landat ett samarbete med tävlingen och dess ägare. Det har varit vår förhoppning och ambition ända sedan vi sjösatte det här projektet i somras, säger Rallybåtens Simon Johansson.

Johansson ser stora fördelar med samarbetet. Både för Rallybåten, Rally Sweden och Svensk Bilsport.

– Vi kommer att kunna dra stor nytta av varandra i vår gemensamma strävan att utveckla Rally Sweden och bygga svensk rallysport starkare. För oss är Rallybåten ett långsiktigt projekt som förhoppningsvis ska bidra till att profilera det svenska VM-rallyt både här hemma och internationellt, säger han.