Nyheter

Sandell supernöjd efter första WRC-testet

Det var en sprudlande glad Patrik Sandell som avslutade söndagens test inför Rally Sweden. Testet genomfördes i jämtländska Kall, och det var svenskens första smakprov av den Mini WRC han kommer att tävla i under året.

– Bilen var jäkligt bra redan från början så vi behövde inte jobba så mycket med setupen, utan kunde koncentrera oss på att hitta känslan. Vi fick väl ihop strax över 20 mil, så det var en kanondag, berättar Patrik Sandell

Sandell och hans co-driver Staffan Parmander tävlar för nystartade Sweden World Rally Team. Under 2012 kommer de att köra utvalda WRC-tävlingar i en fabrikspreppad Mini John Cooper Works WRC.

Förutom att få känna på bilen ordentligt blev söndagens test även ett tillfälle för dem att få jobba ihop sig med teamet från Prodrive som har hand om bilen.

– Det är fantastiskt att jobba med Prodrive. Ett så professionellt team. Vår ingenjör, Tina, är riktigt dedikerad och duktig. Jag kände att vi fick jättebra kontakt direkt och det ska bli riktigt kul att jobba med henne och Prodrive nu under Rally Sweden, säger Sandell.

Testet genomfördes på Staffan Parmanders hemmavägar i jämtländska Kall, där alla de tre VM-teamen varit och testat under veckan.

– Det är ju vägar jag kört på tidigare, och att börja köra bilen på en sträcka som jag till viss del känner igen gjorde att det gick snabbare för mig att hitta känslan och självförtroendet i körningen, säger Sandell.

Under tisdagen och onsdagen är det rekognosering inför Rally Sweden. Torsdag förmiddag är det dags för shakedown innan rallyt drar igång på torsdagskvällen med en superspecial inne på travbanan i Karlstad. Totalt ska sedan 24 specialsträckor avverkas innan bilarna går över mållinjen söndag eftermiddag.


Bild.

Foto: Thomas Hejdenbäck/Action Media