Nyheter

Silversvenskar kör Rally Sweden

Patrik Flodin och Patrik Sandell blir de hetaste svenskarna i Rally Sweden.

Båda blev silvermedaljörer i PWRC respektive SWRC 2010 och i år kommer de till start i den svenska VM-tävlingen 10-13 februari med höga ambitioner. Flodin vill lägga grunden till en VM-titel och Sandell har som mål att skapa förutsättningar för fler styrningar på internationell toppnivå 2011.

Flodin och Sandell blir, jämte STCC-mästaren Richard Göransson, de intressantaste svenskarna i årets upplaga av Rally Sweden. Flodin startar i PWRC-klassen med värmlänningen Göran Bergsten som kartläsare. Duon blev VM-tvåa förra året efter att ha inlett säsongen med en seger i hemmatävlingen.

– Vi hoppas på en önskerepris i Rally Sweden, men i VM siktar vi en placering högre. I år vill vi ha guld, säger Flodin, som kommer att köra vidare för ryska URT-teamet.

– Jag är verkligen glad att de gett mig förtroendet även i år. Det är ett mycket bra och professionellt team. Den här säsongen kommer vi dessutom att får en helt ny Subaru Impreza.

Patrik Sandell har till den här säsongen blivit av med sin VM-plats i Red Bull Rally Team. Ändå är det för dem just det teamet han, med backlning från Skoda Sverige, ska köra en Skoda Fabia S2000 i Rally Sweden. Den svenska VM-deltävlingen ingår inte i SWRC. vilket innebär att jämtlänningen har möjlighet att ratta sin fjolårsbil även i årets VM-premiär.

Det blir emellertid inte med Emil Axelsson Sandell kommer till start. Efter fler års givande samarbete har nämligen Sandell och Axelsson valt att gå skiljda vägar. I stället har Sandell engagerat Staffan Parmander, som tidigare åkt WRC 13 år i rad tillsammans med Kenneth Eriksson.

– Det ska bli jättekul att få köra med Staffan, och mycket intressant att se om jag kan utvecklas ännu mer som chaufför, säger Sandell.

Övriga svenskar som är anmälda i VM-tävlingen Rally Sweden är: Fredrik Åhlin, Joakim Roman, Lasse Storm och Oscar Ortfeldt.


Bild.

Foto: McKlein

Tillsammans med Göran Bergsten vann Patrik Flodin PWRC-klassen i Rally Sweden 2010. I år siktar han på en önskerepris och VM-guld.