Nyheter

SM-duellen avgörs på Färjestadstravet

Det blir på den avslutande sträckan, Superspecialen på Färjestadstravet i Karlstad, som kampen om SM-segern i Rally Sweden kommer att avgöras.

Där möts ledande Mats Jonsson och uppstickaren Pontus Tidemand i en helt avgörande duell. Inför sistasträckan, som inleds med det första heatet kl 17.30, är Jonsson 6,5 sekunder före Tidemand.


Oavsett vem av ovan nämnda som kommer att passera mållinjen först i det sista heatet på Färjestadstravet kan båda troligtvis känna sig som vinnare. Mats är på väg mot en klar seger i Trimmat 4WD och Tidemand har ett stort försprång till konkurrenterna i Otrimmat 4WD.

I Trimmat 2WD talar det mesta för att Martin Berglund, som gör comeback i SM, tar en fullpoängare. Trots servoproblem på den sista sträckan är han 21,8 sekunder före Tobias Söderqvist inför avslutningen.

Till Karlstad som favorit åker även regerande svenske mästare i klassen för tvåhjulsdrivna, otrimmade bilar, Nils Fransson från Vännäs.


Bild.

Foto: Jerker Johansson

Pontus Tidemand (t.v.) och Mats Jonsson gör upp om SM-segern i Rally Sweden på den sista sträckan, som avgörs på Färjestadstravet i Karlstad.