Nyheter

Stort intresse för Rally Sweden

Mycket publik på sträckorna både i Sverige och Norge, TV-sändningar världen över och rekordsiffror på Internet.

De positiva signalerna från Rally Sweden var många när den sista etappen tog sin början söndag morgon.

– Det känns givetvis otroligt skönt att få de signalerna med tanke på det läge vi hade bara några dagar innan tävlingen startade, säger Svenska Rallyts vd Glenn Olsson.


Glenn Olsson kan bland annat konstatera att samarbetet med Norge gett önskat resultat i form av ett stort publikintresse.

– Även på den svenska sidan gränsen har vi fått rapporter om en större publiktillströmning än förväntat, säger han.


Det är inte bara i tävlingsområdet som det stora intresset för Rally Sweden och rally-VM visat sig.

– Mästerskapets officiella webbsida, www.wrc.com, hade rekordsiffror under torsdagen då vi först arrangerade VM-historiens första kvalsträcka och därefter inledde tävlingen med den numera klassiska superspecialen på Färjestadstravet i Karlstad.

– Även World Rally Radio, vars webbsändningar utgått både från wrc.com och vår egen hemsida, har rapporterat rekordsiffror.


Nedräkningen inför Rally Sweden var tuff. Med mindre än en vecka till tävlingen lämnade det internationella bilsportförbundet, FIA, över ansvaret för en global TV-produktion i tävlingsledningens knä.

Efter en kamp mot klockan bestämde sig styrelsen för Svenska Rallyt AB att ta en ekonomisk risk och kostnaden för att nå ut world wide med tävlingen.

– Bokslut för den riskabla, men nödvändiga, satsningen är det för tidigt att göra ännu. Men jämte den sympati vi fått för vårt beslut kan vi konstatera att TV-bilder från tävlingen har visats på sex kontinenter under helgen, säger Olsson, som också är mycket nöjd över den publicitet Rally Sweden fått nationellt.


Bild.

Foto: Jerker Johansson