Nyheter

Tack Umeå – vi ses nästa år!

Rally Sweden är över för denna gång.
Och det blev precis det välbesökta vinterrally i sagolandskap som alla hoppats på.
- Jag känner en enorm stolthet, säger Stefan Djerf, event director.

Umeå och Västerbotten visade sig verkligen från sin bästa sida under rallyveckan.
Sol, blå himmel och vackert snölandskap som kablades ut till 120 miljoner tv-tittare världen över.
Och en enorm uppslutning från besökarna, både från när och fjärran.
– Fantastiskt bra. Så mycket mer folk än jag nånsin kunnat drömma om, långt fler än våra förväntningar. Och ett oerhört arbete från alla i organisationen. Men det jag spontant är allra mest stolt över alla dessa volontärer som stått ut i skogen, eller sålt korv, eller sett till att folk parkerat ordentligt, de som får allting att fungera. Det går inte att känna annat än en enorm stolthet, säger Stefan Djerf.

Utan de 2.500 volontärerna och de 500 i organisationen hade Rally Sweden inte blivit till den succé det blev. Och framför allt inte utan samarbetet med de över 200 markägarna.
– Jag är stolt över det med. Stolt över kontakten med samebyarna och markägarna. Den har varit jättebra. Vi hjälper dem, de hjälper oss. Vi gör allt vi kan för att bevara det vackra vi har, säger Stefan Djerf.
Rally Sweden körs i Umeå även 2024, exakt datum släpps senare.
– Jag är rörd av allt engagemang från så många människor. Umeå och Västerbotten känns verkligen som hemma. Vi har hittat rätt ställe, det här är platsen där vi ska vara på, säger Anna Nordkvist, vd i Rally Sweden AB.