Nyheter

Tidemand bröt Rally Sweden

Pontus Tidemand var på väg mot succé i Rally Sweden. Då gav motorn i hans Ford Fiesta RS WRC upp redan på lördagens första sträcka. Någon omstart på söndag blir det inte för den 22-årige värmlänningen och hans norske kartläsare Ola Fløene.

– Ett tråkigt och tungt slut för mig, teamet, sponsorer och alla andra som jobbat för att göra den här starten möjlig, konstaterade Tidemand, som låg på sjätte plats i tävlingen.

Jämte ledande Sébastien Ogier var Pontus Tidemand fredagens man i Rally Sweden. Sjätteplatsen efter den första etappen imponerade på alla. Efter den lyckade inledningen var Tidemand givetvis ordentligt laddad inför lördagens sträckor, men tyvärr tvingades han ge upp redan på den första sträckan, Sågen.

– Vi fick problem med oljetemperaturen och motorn tappade kraft. Vi försökte fortsätta, men bilen gick bara tyngre och tyngre och till slut var det bara att köra åt sidan, berättar Tidemand.

Självklart var han besviken.

– Vi hade ett bra resultat på gång och inför dagens sträckor hade vi dessutom gjort några småjusteringar på bilen som gav oss bättre grepp. Jag tror att vi hade kunnat göra det bra i dag…

WRC-starten i Rally Sweden var Pontus Tidemands första i VM-sammanhang. Men knappast den sista. Hans insats i tävlingen gav eka i branschen.

Tidemands inledning på SM-säsongen har det också varit toppklass på. Först vann han Sprint-SM i Falun och därefter utklassade han konkurrenterna i Vinterpokalen i Sandviken.

Jämte SM har Tidemand målsättning att göra sin andra säsong i junior-VM 2013. Han slutade på tredje plats i fjol. I år siktar han självklart högre upp.

Ett mer långsiktigt mål har den unge svensken givetvis också:

– Full VM-säsong i WRC-bil 2015.

Bild.

Foto: Benjamin A Ward