Nyheter

Tidemand först

Hetaste rallysvensken först med VM-anmälan

Pontus Tidemand är snabb, snabbast av alla hittills i 2012 års upplaga av Rally Sweden. När anmälan till den svenska VM-tävlingen öppnade under fredagen stod han först i kön.

– Jag tycker inte om att vara tvåa, säger årets komet i svensk rallysport och ler.

Pontus Tidemand är den kanske hetaste av alla svenska rallyförare just nu. Efter 2011 års succé och guld i SM är 21-åringen från Charlottenberg på väg att göra internationell karriär. Första steget mot toppen blir hans favorittävling, Rally Sweden 9-12 februari.

– Rally Sweden är självklart speciellt för mig som värmlänning. Det avgörs på hemmaplan, är extremt häftigt och en riktig folkfest. Jag har kört delar av VM-banan som SM-förare de två senaste åren och det ska bli kul att äntligen få köra hela tävlingen, säger Tidemand.

I Rally Sweden kommer Tidemand att tävla i en Skoda Fabia S2000 för det norska talangutvecklingsbolaget inom motorsport, EVEN Rally, med vilket han nyligen skrev ett samarbetsavtal.

EVEN Rally ligger bland annat bakom satsningen på Andreas Mikkelsen, norrmannen som gjorde succé och vann 2011 års upplaga av IRC, Intercontinental Rally Challenge.

– Jag ser verkligen fram emot årets säsong där min medverkan i SM kommer att kryddas med ett par internationella starter, varav Rally Seden blir den första.

Tidemand kan räkna med hård konkurrens i Super 2000-klassen. VM-trean Sébastien Ogier, som nyligen lämnade Citroën för Volkswagen, blir en av konkurrenterna. Ovan nämnde Andreas Mikkelsen en annan och förhoppningsvis kommer Tidemand även att ställas mot P-G Andersson, som jobbar för att få till en start med Proton.

– Jag kommer att ställas mot några av världens bästa rallyförare vilket ger mig en unik möjlighet att under tre intensiva tävlingsdagar få känna på, och förhoppningsvis växa in i, det tempo som gäller på internationell toppnivå.