Nyheter

Tobias provar på Tinas jobb

På torsdag blir det ombytta roller för populära Let´s Dance-paret Tina Thörner och Tobias Karlsson.

När Tina kommer hem till Värmland för att vara expertkommentator i TV ska Tobias få känna på livet som kartläsare. Han ska åka med självaste Björn Waldegård när Rally Sweden inleds med superspecialen på Färjestadstravet.

I flera veckor har Tina Thörner, under ledning av Tobias Karlsson, fått känna på det tuffa och krävande jobbet som dansare. Paret har gjort succé i Let´s Dance i TV4 och Tina har verkligen imponerat.

Efter en samba i rallytempo i fredags väntar nu rally på riktigt för dansparet. På torsdag kommer båda att finnas med när 2011 års rally-VM inleds med superspecialen på Färjestadstravet.

Tina ska vara expertkommentator i Visat Motor, som sänder direkt från den inledande specialsträckan i tävlingen. Tobias ska ha Tinas jobb – som kartläsare åt Björn Waldegård. Historiens första rallyvärldsmästare (Björn vann VM 1979) kör förbil/säkerhetsbil i tävlingen och på Färjestadstravet kommer han att bjuda Karlsson på en åktur inför tusentals åskådare.

– Jag var i kontakt med tävlingsledaren Bertil Klarin och när han lämnade klartecken hade Tobias inget val, skrattar Tina.

Enligt Thörner ser proffsdansaren verkligen fram emot att få prova på sin danspartners jobb.

– Tobias är inte rädd för att prova nya saker, men jag kommer inte låta honom bara åka med utan planerar att sätta ett notpapper i händerna på honom. Att läsa noter i full fart blir för honom ungefär lita främmande och svårt som det har varit för mig att lära mig alla danssteg, säger Tina.

Tina kommer som sagt till Karlstad för att agera expertkommentator i Viasat Motor. Frågan är därför självklar: vem vinner Rally Sweden 2011?

– Eftersom jag tror att Citroën kommit längst i den tekniska utvecklingen av den nya WRC-bilen tror jag att Sébastien Loeb står som vinnare på söndag.


Bild.

Foto: Andreas Kock/Cameralink/TV