Nyheter

Tur i oturen för P-G Andersson

Per-Gunnar Andersson och Emil Axelsson fick i sin Proton Satria Neo S2000 nöja sig med sjätte plats i SWRC-klassen i Wales. Trots den något blygsamma placeringen toppar de fortfarande VM-tabellen inför de två avslutande deltävlingarna. Det är emellertid hårt i toppen. Segraren i Wales, Craig Breen, och Hayden Paddon, som i likhet med P-G hade bekymmer på de brittiska öarna, har bara åtta poäng upp till svensken.


Per-Gunnar Andersson och Emil Axelsson fick sämsta tänkbara start på deltävlingen i Wales. Redan efter den andra sträckan fick de nämligen slänga in handduken.

– Bilen understyrde och när vi kom till en hårnål vänster gick både drivaxel och bärarm sönder med punktering som följd, berättar P-G.

Duon lyckades visserligen ta sig i mål på sträckan, men väl där insåg de efter en stunds resultatlöst mekande att det var kört.

– Det känns tungt. Speciellt som vi inte slog i något.

Tur i oturen var att även titelrivalen Hayden Paddon tvingades bryta på den första etappen. Båda startade om tävlingen med tidstillägg dagen därpå, men då hade P-G och Axelsson flera minuters försprång på konkurrenten från Nya Zeeland.

Medan Craig Breen dominerade i resultatlistans topp försökte både P-G och Paddon köra upp sig i fältet.

– Lördag var bra och vi passade på att få till riktigt bra inställningar och förbättrade bilen, säger P-G.

Från sjätte plats fortsatte P-G och Axelsson att ta in tid på framförvarande Alistair Fisher på den sista och avslutande etappen. De var nära att lyckas, men fick problem efter närkontakt med en del av ett träd.

– Den låg mitt på vägen. Vi hade inte en chans att undvika den utan körde rätt på den och slog sönder styrservon, säger P-G och tillägger:

– Bortser vi från den tråkiga inledningen har det ändå varit ett bra rally. Vi har kört på i ett högt och stabilt tempo och var nästan uppe på femteplatsen när servon brakade. Vi får trots allt vara nöjda. Och VM är ju fortfarande en öppen historia och det tackar vi för.


För resultat – se: www.wrc.com


Bild.

Foto: Proton