Nyheter

TV-sändningar från Rally Sweden

Svenska Rallyts promotor har lyckats säkra sändningar från VM-rallyt genom mer än 30 enskilda TV-bolag som kommer att erbjuda rallyt på mer än 120 marknader.

Genom erbjudanden till gränsöverskridande bolag som Fox Sports i Central- och Mellanamerika, Al Jazeera i Mellanöstern, Super Sports i Afrika och Motors TV i Europa, och även enskilda bolag i olika länder, kommer VM-rallyt att sändas på sex kontinenter.

I Skandinavien har tittarna tillförsäkrats en utmärkt täckning av denna ”hemmatävling” genom överenskommelser med SVT i Sverige som även är host broadcaster, och MTV3 i Finland. Resten av Europa kommer att täckas via reguljära nyhets- och sportsändningar i bl a Tf1 och France TV , RTP i Portugal, VRT och RTBF i Belgien och ESPN i Storbritannien.

Överenskommelse har tecknats med Reuters och SNTV om leverans av nyhetsfeeds.

Paket har producerats vid tävlingen inklusive dagliga highlights (en halvtimme från varje dag, fredag, lördag och söndag) sammandrag (en timme på söndagkvällen) två dagliga nyhetsblock, och intervjuer på hemmaspråk för viktiga områden.

Live streaming från den inledande Superspecialen sändes över hela världen via internet. Ett antal viktiga web- och fansidor, inklusive WRC:appen som är sponsrad av Nokia har fått skräddarsydda klipp.

Förfrågningar om sådana klipp och om highligtsändningen fortsätter att strömma in.

Rally Sweden tackar alla broadcast partners och likaså Nokia, Michelin och Telenor för deras snabba beslut om support.

/ Rally Sweden
Karlstad den 12 februari 2012