Nyheter

VM 2013 utan Petter Solberg

Petter Solberg kommer inte att köra rally-VM 2013. Han offentliggjorde sitt beslut i ett pressmeddelande i dag.

– Det är klart att det är vemodigt. Jag skulle så gärna ha kört vidare, men inser nu att det inte blir WRC nästa år, säger han.

 

Petter Solberg inledde sin VM-karriär i Svenska Rallyt 1998. Fem år senare blev han världsmästare. Förutom den titeln innehåller Solbergs fantastiska karriär bland annat 188 VM-starter och 13 segrar. En av triumferna tog han i Rally Sweden. Året var 2005 och vinnarbilen en Subaru Impreza (bilden).

– Jag är så tacksam och ödmjuk för det jag har fått uppleva under de 15 år jag varit med i rallycirkusen, säger han.

Säsongen som gick tävlade Petter för Fords fabriksteam. Efter en bra start på säsongen avslutade han sämre och fick nöja sig med femte plats i förar-VM.

Någon fortsättning med Ford och M-sport blir det nu inte.

– Jag har sagt att jag kan köra gratis men jag kommer inte att betala för att köra. Så som situationen ser ut nu är det därför inte aktuellt att köra rally, säger Petter och tillägger:

– Jag vet att jag är bra nog till att hävda mig i toppen i flera år ännu, men jag har stor förståelse för att den ekonomiska situationen inför 2013 är svår för M-sport, jag vill bara önska Malcolm Wilson lycka till i framtiden.

 

Vad Solberg kommer att sysselsätta sig med kommande säsong vill han inte avslöja i dagsläget, men att det blir motorsport är självklart och många tror att Petter dyker upp i den nya EM-serien i rallycross.

 

Bild.

Foto: McKlein

Petter Solberg kommer inte att köra rally-VM 2013. Han offentliggjorde sitt beslut i ett pressmeddelande i dag.

– Det är klart att det är vemodigt. Jag skulle så gärna ha kört vidare, men inser nu att det inte blir WRC nästa år, säger han.


Petter Solberg inledde sin VM-karriär i Svenska Rallyt 1998. Fem år senare blev han världsmästare. Förutom den titeln innehåller Solbergs fantastiska karriär bland annat 188 VM-starter och 13 segrar. En av triumferna tog han i Rally Sweden. Året var 2005 och vinnarbilen en Subaru Impreza (bilden).

– Jag är så tacksam och ödmjuk för det jag har fått uppleva under de 15 år jag varit med i rallycirkusen, säger han.

Säsongen som gick tävlade Petter för Fords fabriksteam. Efter en bra start på säsongen avslutade han sämre och fick nöja sig med femte plats i förar-VM.

Någon fortsättning med Ford och M-sport blir det nu inte.

– Jag har sagt att jag kan köra gratis men jag kommer inte att betala för att köra. Så som situationen ser ut nu är det därför inte aktuellt att köra rally, säger Petter och tillägger:

– Jag vet att jag är bra nog till att hävda mig i toppen i flera år ännu, men jag har stor förståelse för att den ekonomiska situationen inför 2013 är svår för M-sport, jag vill bara önska Malcolm Wilson lycka till i framtiden.


Vad Solberg kommer att sysselsätta sig med kommande säsong vill han inte avslöja i dagsläget, men att det blir motorsport är självklart och många tror att Petter dyker upp i den nya EM-serien i rallycross.


Bild.

Foto: McKlein