Nyheter

Volkswagen och Svenska Rallyt skriver treårigt samarbetsavtal

År 2013 går Volkswagen in i World Rally Championship, WRC. Men redan 2012 kommer bilmärket att synas ordentligt i mästerskapet eftersom man blir Official Car och ny, stor partner till VM-deltävlingen Rally Sweden och Svenska Rallyt AB.

Avtalet med Svenska Rallyt AB är treårigt och gäller med start under VM-rallyt 2012. Volkswagen kommer att vara Official Car och en av Rally Swedens största partners.

– Det här är hur positivt som helst för oss och bevisar att Rally Sweden som produkt och upplevelse står sig stark, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.

– Volkswagen som varumärke och biltillverkare är synonymt med kvalitet. Det borgar också för att vi tillsammans, genom våra gemensamma kanaler, kan arbeta ännu mer visionärt och långsiktigt med att utveckla evenemanget, inte minst inom miljöarbetet. Det här samarbetet känns helrätt rakt över hela vår struktur och för oss är det här ett mycket betydelsefullt avtal, säger Glenn Olsson.

Att vara Official Car innebär att Volkswagen kommer att förse Svenska Rallyt AB med drygt 40 bilar av olika slag. Bilarna kommer att användas som föråkarbilar, som säkerhetsbilar, inom TV-produktionen, inom mediearbetet samt i en rad övriga sammanhang före, under och efter rallyt. Under Rally Sweden kommer Volkswagen också att arrangera olika former av evenemang för såväl kunder som samarbetspartners.

– Eftersom Volkswagen går in i WRC 2013 kändes det här som ett naturligt steg att ta. Samarbetet med Svenska Rallyt, som är en av världens mest traditionsrika motortävlingar, blir en bra brygga in i rallyvärlden för vår del, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Rally Sweden arrangeras 9-12 februari 2012. Start och mål sker i Karlstad och den centrala serviceplatsen ligger i Hagfors. I år kommer ett flertal sträckor även att avgöras på norsk mark i trakterna kring Kongsvinger.


För ytterligare info – kontakta:

Glenn Olsson, vd Svenska Rallyt AB, + 46 70 269 10 68
Andreas Slätt, marknadsansvarig Svenska Rallyt AB, + 46 76 767 70 72