Nyheter

101 anmälda till Rally Sweden

Fyrfaldiga världsmästaren Sebastien Ogier i M-sport Ford, dubbla Rally Sweden-mästaren Jari-Matti Latvala i Toyota och ”hemma-hoppet” Mads Østberg i M-sport Ford är några av toppnamnen som kommer till start den 9 februari i Karlstad.

När anmälningstiden till Rally Sweden idag löpte ut kl. 15:00 fanns 101 tävlande på listorna; 45 i WRC-tävlingen och 56 i Rally Sweden Historic.

Som väntat kommer fyra fabriksteam stå på startlinjen. Toyota, med tidigare VW-föraren Jari-Matti Latvala, är tillbaka efter många års frånvaro från WRC och även Citroën gör come back efter att ha stått över 2016. De får sällskap av Hyundai, tvåa i mästerskapet förra året, samt M-sport Ford som nu har regerande världsmästaren Sebastien Ogier i sitt team.
-Efter en period med många rykten står det nu klart att Mads Østberg kommer till start i en Ford Fiesta WRC 2017. Men saknas gör tyvärr förra årets totaltrea i WRC, Andreas Mikkelsen, säger Christina Lundqvist Viklund, tävlingsledare WRC.

Totalt kommer 12 svenskar och 5 norrmän att tävla i Rally Sweden. I WRC2 mästerskapet finns inte oväntat namn som Pontus Tidemand, Emil Bergqvist, Eyvind Brynhildsen, Anders Gröndal och Ole Christan Veiby. Ett intressant namn bland privatförarna är Johan Kristoffersson, tvåa i VM i rallycross 2016, i en Skoda Fabia R5.

Rally Sweden Historic ser ut att bli en intressant fight med många meriterade förare och spännande bilar. Patrik Sandell som vann Midnattssolsrallyt 2015 är anmäld i en Ford Escort MK2 och både Mats Jonsson (Mazda 323 AWD) och Arne Rådström (Volvo 242) är skickliga förare.

– En sen men intressant anmälan är Antero Laine i en Audi Quattro, han var finsk mästare på 80-talet, säger Hasse Joansson, tävlingsledare Historic.

Den mest udda bilen i rallyt kommer troligen att vara den Saab Sonett som körs av Lasse Jönsson.

Anmälningslistorna kommer nu skickas till FIA respektive SBF för godkännande innan officiella anmälningslistor med startnummer publiceras.

Anmälningslistorna:
WRC: https://rallysweden.com/tavlingen/anmalningslista-wrc/
Historic: https://rallysweden.com/tavlingen/anmalningslista-historic/

För mer information kontakta:
Christina Lundqvist Viklund, Tävlingsledare, WRC, 070 550 32 38
Hasse Joansson, Tävlingsledare, Historic, 070 316 20 32